• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2022

07:08

SILOVITE SRPKINJE! Maestralna Čađo srušila Mali, naše košarkašice blizu četvrtfinala Svetskog prvenstva!

Tanjug/AP

Košarka

SILOVITE SRPKINJE! Maestralna Čađo srušila Mali, naše košarkašice blizu četvrtfinala Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je u četvrtom kolu Svetskog prvenstva savladala ekipu Malija rezultatom 81:68

Nije bilo lako, kao što je i najavila selektora Marina Maljković, ali su Srpkinje tokom treće četvrtine slomile otpor protivnica i tada praktično rešile meč. Naredni je protiv Francuske u utorak (09.30). Ukoliko ne bude iznenađenja izabranice Marine Maljković plasiraće se među osam najboljih selekcija planete.

Foto: Starsportphoto©

 

Srbija posle četiri odigrana meča ima ima dve pobede, protiv Malija i Japan, i dva poraz, od Kanade i Australije. Saša Čađo je bila najefikasnija u našem timu, postigla je 20 poena, dok je Tina Krajišnik pored 17 poena imala i 12 skokova, Jovana Nogić je meč završila sa 13, a jedan poena manje imala je Ivon Anderson.

U ekipi Malija, najraspoloženija sa 13 poena bila je Kone, dok je 12 dodala Kulibali.

Foto: Starsportphoto©

 

Posle prvog dela utakmice Srbija je imala prednost od od četiri poena - 43:39. Posle prvih 10 minuta igre rezultat je bio čak 25:25, ali su Srpkinje u nastavku uspele da zaustave raspoložene protivnice i steklu prednost pred drugi deo duela. Vodio je doduše Mali tokom druge deonice u nekoliko navrata, ali su naše devojke ipak pronašle rešenje.  Najraspoloženija je bila Tina Krajiušnik sa 15 poena dok je devet dodala Čađo.

 

 

Sa dve trojke je Srbija otvorila drugi deo utakmice, dodala gas, maestralno odigrala ovaj deo meča i rešila pitanje pobednika. Brzo su naše devojke stekle dvocifrenu prednost, nakon serije 9:2 bilo je "+12" za Srpkinje - 55:43. Do kraja četvrtine su odigrale u istom ritmu, nisu dozvolile protivnicama da uzvrate, pa su pred poslednjih 10 minuta igre vodile 62:50. 

 

SRBIJA – MALI  81:68 (25:25, 18:14, 19:11, 19:18)


SRBIJA: Raca 5, Čađo 20, Jovanović 1, Anderson 12, Nogić 13, Škorić, Zec 2, Katanić, Đorđević 2, Topuzović 7, Stanković 2, Krajišnik 17 (12sk).

MALI: Koruma, Kone 13, Ndiaje 10, Hajdara 12, Kuruma 8, Balajara 2, Kulibali 12, Davo, Dembele 8, Gandega 3, Sangare, Tirera, Traore.

 

 

Tokom poslednje četvrtine nije naše košarkašice su samo rutinski odradile posao, ekipa Malija se predala, videla je da ne može protiv danas sjajno raspoložene ekipe Srbije koja je imala i 20 poena prednosti (78:58). Na kraju pobeda Srbije -  81:68.

 

GRUPA B

Srbija – Mali 81:68 (25:25, 18:14, 19:11, 19:18)

08.00 Francuska - Japan 

12.30 Kanada - Australija 

Standings provided by SofaScore

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija