• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2022

08:37

PALA FRANCUSKA, OVERENO ČETVRTFINALE! Nova pobeda Srpkinja na Mundobasketu! TROJKA ČAĐO ŠLAG NA TORTU! (VIDEO)

Tanjug/AP

Košarka

PALA FRANCUSKA, OVERENO ČETVRTFINALE! Nova pobeda Srpkinja na Mundobasketu! TROJKA ČAĐO ŠLAG NA TORTU! (VIDEO)

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku - 68:62 u 5. kolu B grupe Svetskog prvenstva u Australiji. Idemo u četvrtfinale, a rivala ćemo saznati posle žreba.

Počele su naše devojke sjajno meč, na startu je blistala Jovana Nogić, a onda je abalistala i Ivon Anderson. Na krilima njih dve ekipa Marine Maljković stigla je do plus 14, a onda su srpske košarkašice, stale, jednostavno zaspale. Već krajem prvog dela igre Francuskinje su preko Vilijams i Šateru počele da "krune" razliku, da bi u istom stilu nastavile i u drugom periodu.

Vrhunac je bila serija 22:2, i prvo vođstvo rivalki u 15. minutu. Vraćaju se, međutim, izabranice Marine Maljković i pred kraj ovog dela igre prave seriju 11:0 i odlaze na odmor sa 37:32.

SRBIJA - FRANCUSKA 68:62 (24:17, 13:15, 16:14, 15:16)

Dvorana: Qudos Bank arena (Sidnej)

Sudije: Ejmi Boner (SAD, Džoni Batista Palermo (Portoriko), Blanka Sesilija Barns (SAD)

Srbija: Anderson 18, Čađo 5, Đorđević 2, Jovanović, Katanić, Krajišnik 12, Nogić 17, Raca 8, Škorić, Stanković 4, Topuzović, Zec 2.

Francuska: Badijane, Šateru 16, Šeri 8, Ciak, Fatu 11, Mišel 8, Paže 3, Rupert. Tadić 4, Ture, Vilijams.

Oscilacija oba tima u trećoj četvrtini. Ipak, Srbija je bila bolja. Mic po mic, rasla je prednost naših devojaka, opet je na momente blistala Jovana Nogić, došli smo na plus 7, a sa tom razlikom se otišlo i na poluvreme. 

U poslednjoj četvrtini vratili smo dvociferenu prednost 57:46, odlična je u tim trenucima bila Tina Krajišnik. Francuskinje su do kraja jurile minus, primakle su se u četvrtfinalu. 

 

Standings provided by SofaScore

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAAAAAJ! Pobeda Srbije 68:62! Idemo u osminu finala!

40. minut - Sapša Čađooooooooooooooo! 67:62 za Srbiju! Dramaaaaaa, koju će izgleda dobiti Srbija!

39. minut - Ispala je Čađo, Ana Tadić pogađa za Francusku.

38. minut - Pogađa trojku Sara Mišel 62:58. Samo je četiri razlike, Srbija u napadu, faul nad Čađo, koja pogađa oba bacanja. 

37. minut - Greše naše devojke, ali srećom greše i Francuskinje. Tina  Krajišnik promašuje. Anderson faul nad Gabi Vilijams. 

36. minut - Neverovatna trojka Fatu! Sada su Francuskinje na minus 5 - 60:55. Faul na Ivoni Anderson, koja pogađa oba bacanja - 62:55. Bez greške je sa penala 6 od 6. 

34. minut - Katanićeva gubi loptu, Šeri u kontri 57:48. Nova izgubljena lopta naših 57:50. Fenomelni poluhorog Stankovićeve i to slabijom levom rukom! Fenomenalno! 59:50.

Foto: Tanjug/AP

33. minut - Faulirana Ivona Anderson, prilika da ponovo dođemo do dvocifrene prednosti. Pogađa Ivona prvo, a onda i drugo bacanje 57:46.

32. minut - Badjan šutira i promašuje za dva. Štetaaaa, nisu se razumele Stanković i Anderson, lopta ide u aut.

31. minut - Odlične naše košarkašice u defanzivi, pa onda poeni Krajišnik.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Fatu promašuje sa velike udaljenosti, kraj treće četvrtine, oscilacije na jednoj i drugoj strani ali Srbija vodi 53:46.

29. minut - Idealna asistencija Anderson za Stanković 53:46.

28. minut - Ovog puta Fatu promašuje za tri poena. Dugo nije bilop poena Ivon Anderson, a onda  trojkaaaa - 49:46! Francuskinje greše, pa onda Racaaaaaaaa! To, breeeee! Srbija na plus 5.

26. minut - Agresivna odbrana Francuskinja daje rezultat, Katarina Zec gubi loptu, a onda u sledećem napadu Fatu pogađa trojku, pa Šeri dva poena posle nove greške naših košarkašica. Izjednačenje 46:46

25. minut - Krajišnik prvo dolazi do lopte posle promašaja Topuzovićeve, a onda postiže i poen. Ma, sjajno!! 46:39. 

23. minut - TROJKAAAAAAAA! Jovana Nogić je nezaustavljiva! 44:37!

22. minut - Šteta, Vilijamsova krade loptu Andersenovoj - 39:34. Šateru pogađa pod faulom i postiže i pogodak sa linije bacanja!

Foto: Tanjug/AP

21. minut - Drugo poluvreme poenima otvara Jovana Nogić. Njen 14 poen, sa samo jednim promašajem iz igre, najefikasnija igračica oba tima. 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Faulirana Jovana Nogić, oba puta precizna sa bacanja - 35:32. Odlična odbrana naših. Serija 11:0 naših košarkašica pred kraj poluvremena, a na odmor se odlazi rezultatom 37:32 za nas.

19. minut - Evo je trojka! Konačnooo! Jovana Nogić, Srbija ponovo vodi 33:32. 

18. minut - Raca poentira, tajm aut za Francusku. 

 

 

17. minut - Raspala se igra Srbije, samo dva poena u drugoj četvrtini. I Francuskinje, međutim greše, novi napad za naše devojke. Sjajna je  Anderson 28:32, 11 poen za Ivon.

16. minut - Nova trojka za Francuskinje - Paže, na asistenciju Šeri.

15. minut - Francuska vodi 29:26 prvi put na meču - trojka Fatu.

14. minut - Čađo promađuje za tri poena.

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Tina Krajišnik prekida seriju rivala 26:26.

12. minut - Asistencija Vilijams za Šateru 24:19. Nevena Jovanović promašuje za dva poena, Francuskinje u napadu. Sara Mišel za tri - pogađa. Rivalke su samo na minus 2, a onda i izjednačuju 24:24. Serija Francuskinja 7:0, Marina traži tajm-aut!

11. minut - Maja Škorić promašuje u prvom napadu. Gube loptu Francuskinje, pa onda dosta promašaja naših Krajišnik, pa Čađo, pa Anderson...

PRVA ČETVRTINA

Tina Krajišnik igra sa zaštitnom maskom na licu.

 

 

10. minut - Vilijams pogađa za dva, pa onda srpske kopšarkašice greše, Vilijams u kontri - zicer 24:14. U poslednjoj sekundi prve četvrtine Šateru pogađa trojku, 24:17 rezultat prve četvrtine.

9. minut - Sjajna je Ivon Anderson u ovim trenucima! Odličnu akciju Srpkinja Anderson završava poenom! 

8. minut - Novi poeni za Andersonovu 20:18 za naše devojke.

7. minut - Greši Ana Tadić, Francuska ponovo gubi loptu - tajm aut. Trojkaaaaaaaa! Ivona Anderson! Plus 10 za Srbiju!

6. minut - Anderson do Krajišnik, sjajan poen iz okreta 13:8. Nema trojke za rivalke, novi napad za naše, ali Vilijamsova krade loptu. Ponovo sjajna Nogićeva, njen sedmi poen 15:8

 

 

5. minut - Sjajna Jovana Nogiić pogađa pod faulom, koš i bacanje. Precizna je Jovana i sa linije slobodnih bacanja 9:6. 

4. minut - Šateru pogađa, za novo izjednačenje, ali onda novi poeni za Srbiju i vođstvo za naše devojke 6:4.

2. minut - Posle propuštenih napada i jednog i drugog tima, prve poene na utakmici postiže Vilijams 2:0. Odmah potom asistencija za Katanić, Raca izjednačuje na 2:2.

09:27 - U toku je intoniranje himni

09:25 - Košarkašice su na terenu, meč uskoro počinje

 

Dobar dan i dobrodošli na blog uživo utakmice Srbija - Francuska na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija