• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2022

19:37

DINAMIK SIGURAN U DERBIJU! Metalac bolji od Vojvodine!

Starsportphoto©

Košarka

DINAMIK SIGURAN U DERBIJU! Metalac bolji od Vojvodine!

Podeli vest

Posle petog kola Košarkaške lige Srbije, dve ekipe su ostale u vrhu neporažene. Metalac koji je pred svojim navijačima pobedio Vojvodinu 100:94, kao i Dinamik koji je u derbiju kola na gostovanju u Čajetini srušio Zlatibor 87:74

I posle meča sa Novosađanima očigledno je da će u Urošu Lukoviću Valjevci ove sezone imati ozbiljnu snagu u reketu. Odlični centar je upisao dabl-dabl učinak, a uz 14 poena imao je i 11 skokova. Imao je i sjajnu podršku spolja. Po pet trojki ubacili su Altin Islamović i Dafi Rendel. Sa druge strane Novosađane je predvodio Dušan Beslać sa 24 poena.

U sjajnom šuterskom raspoloženju ponovo su bili i momci iz Dinamika, koji su u derbiju kola ubacili 14 trojki. U meču koji su prelomili već u drugom periodu, Dorćolce su predvodili članovi mlađih selekcija Srbije – Ilija Milijašević i Vojin Medarević. Obojica su ubacila po 19 poena. Dok je kod domaćina odskočio Brano Đukanović sa 23 poena.

Odličan meč viđen je i u Kraljevu, gde je Sloga na krilima Đorđa Simeunovića koji je ubacio 18 poena i Zorana Paunovića strelca 15 poena, pobedila Slobodu – 79:66. Kod Užičana se istakao Nikola Ćirković sa 14 poena.

U ostalim mečevima petog kola utakmice sa mnogo poena odigrane su u Beogradu gde je Spartak pobedio Mladost (113:99) i Novom Pazaru, u kome je domaćin lako izašao na kraj sa Dunavom 103:68.

Vrašac je uspeo da odbrani domaći teren od OKK Beograda 95:79, dok je Zdravlje pred svojim navijačima izgubilo od Tamiša 88:74. Jedini koji još nije upisao pobedu u novoj sezoni KLS je novajlija u prvoligaškom društvu – Čačak 94. U premijeri petog kola Kolubara je slavila kraj Morave – 77:68.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija