• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2022

12:46

UZBUDLJIVO 10. KOLO KLS: Dinamik nastavio pobednički niz, vojvođanski derbi pripao Spartaku, smena na klupi Čačka

Košarka

UZBUDLJIVO 10. KOLO KLS: Dinamik nastavio pobednički niz, vojvođanski derbi pripao Spartaku, smena na klupi Čačka

Podeli vest

Uzbudljive završnice, ubedljive pobede i jedna promena trenera... Sve to je donelo 10. kolo Košarkaške lige Srbije

Počelo je pobedom Dinamika nad Kolubarom – 80:54. Tim sa Dorćola je tako i posle 10. kola zadržao epitet nepobedivog. Izabranicima trenera Saše Nikitovića bila je dovoljna jedna četvrtina da reše pitanje pobednika, a timu iz Lazarevca nije pomogla ni promena trenera – pred ovaj meč umesto Darka Kostića stigao je Saša Pavlović. Lazarevčani su već na poluvremenu su gubili 26 razlike, a u trećem je prednost domaćina išla i do 32 poena.

Blistao je Radosavljević koji je uz 20 poena imao i 18 skokova, dabl-dabl upisao je i Medarević (14 poena, 11 skokova). Stojčić je sa 16 poena i osam skokova, bio je najzapaženiji u Kolubari.

U dosta uzbudljivoj utakmici u Staroj Pazovi, Mladen Vulić je ubacio 24 poena, među njima i jedno slobodno bacanje na 16 sekundi pre kraja zahvaljujući kome je Dunav pobedio Čačak 94 rezultatom 84:83. U preostalom vremenu Matija Popović nije pogodio za šut za tri poena.

Osim Vulića, kod Dunava istakli su se još Krsmanović i Stevanović sa po 14 poena. Čačanima nije pomogla ni sjajna partija Mladena Pantića (23 poena, 10 skokova).

Posle ove utakmice došlo je do promene za kormilom tima sa Morave. Umesto Vladimira Lučića vratio se Ivan Radovanović, stručnjak koji je i uveo Čačane u prvoligaško društvo.

Ni posle gostovanja Vojvodine, Spartak nije osetio gorčinu poraza na svom terenu. U malom vojvođanskom derbiju Golubovi su zahvaljujući sjajnoj igri u samom finišu savladali Novosađane sa 84:74. Hardi sa 22 poena i Prlja sa 13 bili su najzaslužniji za takav rasplet. Sa druge strane, blistao je Beslać sa 26 poena, ali to nije bilo dovoljno Vojvodini za brejk.

Serijom 12:0 u drugom poluvremenu OKK Beograd je u utakmici protiv Zdravlja pobegao na 16 razlike – 46:30. Uskoro imao i plus 20 i prelomio meč u kome je na kraju slavio sa 82:68. Tamiš je u penal završnici u Velikom parku savladao Slobodu sa 73:83. Metalac nije imao nikakvih problema na gostovanju Mladosti u Zemunu, slavio je sa 102:83. Poslednji meč desetog kola igra se u sredu, kada će Novi Pazar na svom terenu dočekati Zlatibor.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija