• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2023

11:50

SKANDAL! Nosiš ZVEZDIN duks, a naš hleb jedeš! MAKEDONCI ODLEPILI ZBOG ANTIĆA!

printscreen

Košarka

SKANDAL! Nosiš ZVEZDIN duks, a naš hleb jedeš! MAKEDONCI ODLEPILI ZBOG ANTIĆA!

Podeli vest

Nekadašnji NBA košarkaš Pero Antić "razapet" je od strane makedonskih navijača! On je na jednoj rukometnoj utakmici u Skoplju, u dvorani "Boris Trajkovski" pojavio u duksu Crvene zvezde i razbesneo deo tamošnje javnosti i navijača

Legenda makedonske košarke Pera Antić trpi linč na društvenim mrežama!  Pripadnici navijačkih grupa Komiti i Siti park Bojs su "na nož" dočekali proslavljenog asa.

Verovali ili ne, zasmetalo im je što se Pero Antić pojavio u crvenom duksu, na kojem je pisalo Crvena zvezda! 

- Dno! - poručuje navijačka grupa Komiti Skoplje, uz fotografiju Antića u teretani!

Foto: printscreen

 

I Siti park bojsi, navijači Rabotničkog, kluba u kome je Pero Antić započeo profesionalnu karijeru su im se pridružili.

- Makedonski hleb jede, za Zvezdu da navija... Naša tužna Makedonija - piše na njihovoj objavi objavu.

Foto: printscreen

 

Portala Sport1.mk je napisao:

- Prvi čovek Košarkaškog saveza Makedonije pojavio se na tribinama u dvorani „Boris Trajkovski” u duksu na kome je velikim slovima ispisano „Crvena zvezda”. Svakako ne bi bio problem da je to bilo na utakmici crveno-belih u Evrolige u Beogradu, ili nekom drugom evropskom gradu, ali je sporan izbor za utakmicu u kojoj igra Makedonija. Tim pre što Antić, kao prvi čovek KS Makedonije, ima na raspolaganju neograničenu količinu sportske odeće sa zastavom i grbom naše zemlje, koja bi naravno na adekvatan način predstavljala savez na čijem je čelu, a takođe bi odavala počast igračima na parketu, koji su u protekle dve decenije „ostavili kosti” za Makedoniju.

Slično mišljenje deli i portal Ekspres.mk, u kojem su čoveka koji je u dva navrata nosio dres KK Crvena zvezda, prvo od 2005. do 2007, a onda i u sezoni 2017/2018, posle čega se penzionisao. 

- Prema mnogima na društvenim mrežama, Antić ponižava ideju o Makedoniji jer je večeras cela sala bila obučena u boje makedonske zastave, a samo je on bio u duksu kluba iz druge zemlje. Antić ima pravo da obuče dres kluba za koji je igrao u dva navrata, ali kada je reč o događaju čija je jedina svrha da se navija za Makedoniju koja za deset dana učestvuje na Svetskom prvenstvu, poruka bivšeg NBA igrača je loša i otvara dilemu, da li mu je važnija Crvena zvezda ili Makedonija. Zašto Antić nije obukao dres košarkaške reprezentacije Makedonije ako već nema rukometni je posebno pitanje, kao i pitanje zašto mu partnerka Katrina Ivanovska to nije istakla, jer kada se navija za Makedoniju onda ne sme da se provocira noseći dres kluba iz druge države. Ili je Antić hteo da nam kaže da ne navija za Makedoniju već samo za Crvenu zvezdu?

On je dve godine igrao u NBA za ekipu Atlante, dok je u Evropi nosio dres AEK, Lukoila, Lokomotive Rostov, Spartaka iz Sankt Peterburga, Olimpijakosa i Fenerbahčea. Tri puta je osvajao Evroligu, bio šampion Turske, Grčke, Srbije i Bugarske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amarcord

pre 1 godinu

Што је земља мања и небитнија , комплекси су већи ... Човек нити је македонац нити је њихов држављанин . Ови се баш умислисли ...

Mito

pre 1 godinu

Pitam braćo Makedonci, koliko u svetu igrača igra za neku reprezentaciju, a navija za klub iz svoje otadžbine (domovine). Moja malenkosta za vreme SFRJ (trenutno u 8 deceniji života) je navijala za Hajduk, a igrala je za Crvenu Zvezdu u mlađim kategorijama (navijala za sve naše klubove na međunarodnim utakmicama i reprezentaciju, na utakmicama Partizana i Zvezde navijala za Zvezdu ali smo samo jedan drugom čestitali i nismo se makljali kao danas). Kada Hajduk izgubi na Marakani i rezultat stoji 2 nedelje na semaforu, a mi klinci se presvlaćimo na Marakani, pojedu mi dušu, a i ja njima kada izgube od Hajduka. Hajduk je jedini klub ( za ovo će mi mnogi zameriti partizanski klub zbog kojeg se svirala himna Jugoslavije 44-te u Bariju u meču sa Britanskom reprezentacijom (interesantno tu je CZ bila EP), koju je Hajduk izgubio ali su ranjeni partizani doživeli najveću počast, a taj Hajduk je odlikovan mnogim velikim odlikovanjima pa i francuskom Legijom časti) i to je jedini klub koji ima pozitivan bilans sa Crvenom Zvezdom u velikoj četvorci. One Karadžičeve zajebancije sa da ne nabrajam titule Partizana (plakao sam kada je Partizan izgubio finale od Reala. Zbog Partizan-Sparta u Beogradu celo moje odelenje je dobilo ukor nastavničkog veća jer smo otišli u dva stana najbližih drugara iz razreda da gledamo tu utakmicu). Zato danas kada gledam ove budaletine navijače, kojima komanduju sitni narko dileri, pitam se šta mi radimo sportu, gde mladi nesebični ljudi ulažu svoje živote, da bi ih sitnosopstveničke jajare uništavale. Deco naučite nešto, odmnekih matorih s poštovanjem

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija