• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.02.2023

19:30

PARTIZAN HOĆE DA SE SADA ZAVRŠI EVROLIGA! Evo kakva je razlika među Večitim rivalima na tabeli!

Starsportphoto

Košarka

PARTIZAN HOĆE DA SE SADA ZAVRŠI EVROLIGA! Evo kakva je razlika među Večitim rivalima na tabeli!

Podeli vest

Partizan je uhvatio seriju pobeda, dok Crvena zvezda ređa poraze u najelitnijem takmičenju, pa se situacija promenila iz korena

Situacija na tabeli Evrolige se naglo promenila. Do pre nekoliko kola Zvezda je bila miljama ispred Partizana, ali su izabranici Željka Obradovića sa tri uzastopna trijumfa prestigli večitog rivala.

Crno-beli su ubedljivo slavili protiv Žalgirisa, pre toga u duelima sa Asvelom i nad Crvenom zvezdom, dok je četa Duška Ivanovića u tom intervalu izgubila od istog rivala u Litvaniji (66:71), potom najveći meč srpske košarke (78:79), dok se sa turneje po Italiji iz okršaja sa Virtusom u Bolonji (72:84) i Olimpijom Milano (68:74) vratila praznih ruku.

Partizan je sa dve poslednje pobede izbio na sedmo mesto evroligaške tabele i ukoliko bi se sada završilo takmičenje, Obradovićeva ekipa bi ispunila snove Grobara i plasirala se u Top 8!

Do ove pozicije, tim iz Humske je došao zahvaljujući koš-razlici koja se gleda u krugu više klubova sa istim brojem bodova, a u njemu se još nalaze Makabi, Valensija i poslednja "žrtva" Žalgiris, pošto imaju pozitivan skor od 12-11, kao i pomenuta tri tima.

 

Nasuprot tome, Crvena zvezda je sama sebi iskomplikovala situaciju posle duplog gostovanja u Italiji. Neuspeh protiv Virtusa, pa zatim i Olimpije Milano svrstali su crveno-bele na 13. mestu na tabeli sa skorom 10-13, ali nije još sve izgubljeno za četu Duška Ivanovića, međutim, biće im neophodno mnogo truda, rada i pobednička serija da se situacija preokrene u njihovu korist.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović i Duško Ivanović

Što se tiče o plasmana u Top 8, među kolovođe su Olimpijakos i Real Madrid koji su na čelu tabele sa skorom 16-7, Barselona je odmah iza sa 15-8, a potom idu Fenerbahče i Monako sa bilansom od po 14-9. Baskonija je pobedom nad Panatinaikosom "odlepila" ostalima i sada je na 13-10, dok slede Partizan i Makabi sa po 12-11 na sedmom i osmom mestu.

Zatim slede dva kluba sa skorom 12-11, španska Valensija i litvanski Žalgiris, dok branilac titule Efes je ostao 11-12 posle novog poraza od Olimpijakosa u Pireju.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija