• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2023

07:18

REAKCIJE POSLE PLASMANA SRBIJE NA MUNDOBASKET! Nervoza, tenzija... Navijači su odahnuli!

Starsportphoto

Košarka

REAKCIJE POSLE PLASMANA SRBIJE NA MUNDOBASKET! Nervoza, tenzija... Navijači su odahnuli!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo, pošto je u Beogradu pobedila Veliku Britaniju sa 101:83 (28:20, 18:21, 28:19, 27:23), u poslednjem meču kvalifikacione Grupe I.

Orlovi" su tim trijumfom poslednji u Evropi izborili plasman na Mundobasket 2023, na kojem će igratiod 25. avgusta do 10. septembra. Taj turnir biće ponovo održan u Aziji, a domaćini će biti tri zemlje Indonezija, Japan i Filipini, koji će biti domaćini završnice turnira, jer će kompletna nokaut faza biti odigrana na Filipinima.

Srbiju su do pobede u "Pioniru" vodili  Aleksa Avramović sa 20 poena, Luka Mitrović je zabeležio 15 poena i četiri skoka, poen manje je dodao Ognjen Dobrić, a dvocifreni su bili i Marko Gudurić sa 13 poena  i Filip Petrušev sa 12 poena.

Foto: Starsportphoto

 

Od evropskih selekcija, na Mundobasket su se kvalifikovale Finska, Nemačka, Letonija, Italija, Španija, Kina, Slovenija, Litvanija, Francuska, Grčka, Gruzija, Crna Gora.  Žreb za Mundobasket biće održan 29. aprila u Manili, a već je poznato da je svaki domaćin odabrao po jednu reprezentaciju koju želi da ugosti. Tako su Filipinci odabrali selekciju SAD, Japanci Sloveniju, a Indonežani Kanadu.

Ako bude igrala u najjačem sastavu Srbija će ponovo biti među favoritima i ostaje nada da će ovog puta uspeti da preskoči četvrtfinale, što nije uspela na Mundobasketu 2019. pod vođstvom Saše Đorđevića, a ni prošle jeseni na Eurobasketu pod vođstvom Karija Pešića.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Strahovali su navijači pred meč sa Velikom Britanijom, pa su na kraju odahnuli, Srbija je na Mundobasketu.

- Jako čudan osećaj. S jedne strane veliko poštovanje prema ovim momcima koji su izneli sve, ali sa druge strane deluje *čudno* radovati se nečemu tako malom za tako veliku reprezentaciju. Skoro kao kada bi se Brazil radovao da pobedi San Marino u fudbalu i ode na Mundijal - jedan je od komentara na društvenim mrežama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

DA SAM JUČE UMRO NE BI ZNAO DA JE KINA U EVROPI. PITAM SE KOJU GEOGRAFIJU SU MENE UČILI U ŠKOLI?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija