• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2023

17:30

DEJAN BODIROGA SLAVI JUBILEJ! Evroliga OVIM REČIMA čestitala rođendan svom predsedniku!

Starsportphoto

Košarka

DEJAN BODIROGA SLAVI JUBILEJ! Evroliga OVIM REČIMA čestitala rođendan svom predsedniku!

Podeli vest

Proslavljeni srpski košarkaš i osvajač mnogobrojnih medalja sa reprezentacijom Jugoslavije Dejan Bodiroga danas puni 50. godina.

Blistava karijera je iza "Bodi Bonda", bez koga se tadašnji sastav jugoslovenske selekcije nije mogao ni zamisliti.

Rođen je u Kleku kod Zrenjanina i u svojoj 15-godišnjoj karijeri je nastupao za Proleter iz Zrenjanina, Zadar, Trst, Milano, Real Madrid, Panatinaikos, Barselonu i Lotomatiku.

Jedan je od retkih igrača koji su igrali u najjačim ligama Evrope i koji su osvojili kako timska tako i individualna odličja u tim takmičenjima.

Sa Jugoslavijom je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti, tri zlatna i jedno bronzano odličje sa Evrobasketa i dva zlata sa svetskih prvenstava. 

Bio je član i čuvene generacije koja je 2002. godine u Indianapolisu savladala prvo domaćina Ameriku a zatim i Argentinu u finalu, između ostalog i zahvaljujući fantastičnim partijama Dejana Bodiroge.

Foto: Starsportphoto

 

 Bodiroga je od strane prestižnih sportskih časopisa proglašen za najboljeg igrača koji nije zaigrao u NBA ligi, ali ga to nije sprečilo da stekne ogromnu popularnost i poštovanje širom sveta.

Tokom karijere zadužio je nadimke "bela magija", "Bodi Bond" i "Bog" i tema je nekoliko pesama koje se pevaju u njegovo ime.

Prošle godine, preciznije 14. septembra, Dejan Bodiroga je imenovan za novog predsednika Evrolige, a tu funkciju i danas obavlja.

Tim povodom čelnici najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja postavili su zanimljiv video iz igračkih dana Bodiroge, u kome podsećaju na njegove najblistavije trenutke.

- Želimo srećan rođendan našem predsedniku Dejanu Bodirogi. Šta bolje od povratka na neke od njegovih najboljih trenutaka kao igrača u Evroligi - stoji u rođendanskoj poruci ovog takmičenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kibo

pre 1 godinu

Prosto je neverovatno koliko radi protiv KK Crvena zvezda. NEVEROVATNO. Treba redefinisati njegov status u Srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija