• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M. - M. V.

06.03.2023

09:21

KOŠARKAŠKI STRUČNJACI ANALIZIRALI POZICIJU "VEČITIH"! Partizan ide u top osam, Zvezda propustila šansu!

Starsportphoto

Košarka

KOŠARKAŠKI STRUČNJACI ANALIZIRALI POZICIJU "VEČITIH"! Partizan ide u top osam, Zvezda propustila šansu!

Podeli vest

Košarkašima Partizana smeši se top osam Evrolige, dok je Zvezda sama sebi zagorčala život, smatraju poznati košarkaški stručnjaci Goran Grbović i Vlade Đurović!

Crno-beli su u 26. kolu savladali kod kuće berlinsku Albu (88:74) i napravili ogroman korak ka plej-ofu, dok su crveno-beli porazom od Bajerna u Minhenu (87:80) na minimum sveli šanse da se nađu među osam najboljih.

Boriće se Zvezda

Nemci presudili

Zvezda i da dobije sve do kraja, zavisi od drugih. Nemački klubovi su bili kobni po nju
Vlade Đurović

Osam kola ostalo je do kraja ligaškog dela elitnog takmičenja i samim tim teoretske šanse postoje. Trener Zvezde Duško Ivanović i najveće pojačanje Fakundo Kampaco, koji je protiv Bajerna konačno debitovao za crveno-bele u Evroligi, poručili su da ne odustaju od plasmana u plej-of.

Međutim, košarkaški stručnjak Goran Grbović smatra da su nade gotovo ugašene, dok više vere ima u Partizan.

Foto: printscreen tvin

Goran Grbović



- Zvezda je sve svoje šanse prokockala protiv Bajerna. I tu ne bih imao šta da dodam. Što se Partizana tiče, morali smo da dobijemo Fenerbahče, ali šta da se radi. Italijanska turneja, gostovanja sledeće nedelje Virtusu i Armaniju, biće presudna. Ako dobijemo Virtus, izbacujemo direktnog konkurenta iz dalje trke. Moraćemo da dobijemo nešto i kod kuće do kraja. Dobro je što favorizovani Real, Barsa i Olimpijakos dolaze na samom kraju, kada će možda biti poznato sa koje pozicije idu dalje, pa im neće mnogo značiti meč sa Partizanom. Crno-beli su u dobroj formi i to je ohrabrujuće - rekao je Grbović.

Foto: Starsportphoto

 

Kladionice uz crno-bele

Nakon mečeva 26. kola Evrolige, kvota da će Partizan proći u top osam je 1,8. Kako je Zvezda u daleko nepovoljnijoj situaciji, kvota na crveno-bele iznosi 3,5. Primera radi, krajem godine je situacija bila obrnuta i sve je išlo ka tome da će Zvezda sa Kampacom od 1. marta biti u sjajnoj poziciji za prolazak.

 

Sve je na Partizanu

Nekadašnji trener Zvezde Vlade Đurović slično razmišlja i dodaje da su njegovom bivšem timu presudili Nemci. On aludira na poslednji neuspeh srpskog šampiona u duelu sa Bavaracima, ali i na šokantan poraz od Albe u punom "Pioniru".

Foto: tanjug

Vlade Đurović



- Zvezda je totalno umanjila šanse. Ne baš za 100 posto, ali... I da dobije sve do kraja, zavisi od drugih. Teška situacija, nemački klubovi su bili kobni za Zvezdu. S druge strane, Partizan je u odličnoj situaciji jer ne mora da pravi neke čudesne podvige da bi došao do top osam. Zavisi samo od sebe i toga da ne gubi utakmice koje mora da dobije. Zabrinjavaju me oscilacije u igri, što smo najbolje videli protiv Albe. Bez obzira na težak raspored i dolazak najboljih, imaju šansu jer igraju pred svojom publikom. Naravno, izgubiće se neka utakmica, ali ne mogu se sve izgubiti - zaključuje Đurović.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Šteta za CZ. Od početka godine povrede nas ubiše. Kasno je doveden Kampaco a o tužakanjima tek treba pričati i odgovoriti. Ipak realno SAMI smo krivi lošim izborom igrača na početku. Nije bitno. I ovih deset godina su bile super.

Baki

pre 1 godinu

Tamo gde Čović ne može da naređuje , zapoveda , preti i ucenjuje neigranjem i proterivanjem sudija i delegata rezultati su takvi !!! U EVRO ligi mora da se ćuti i igra po njihovim pravilima a ne po Čovićevim !!! U EVRO ligi Čović i Zvezda su male mace koje se ništa ne pitaju !!!

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija