• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

09.03.2023

16:16

ĐOKOVIĆI MENJAJU EVROLIGU IZ KORENA! Žele da se Dubai suprotstavi Zvezdi i Partizanu!

Starsportphoto

Košarka

ĐOKOVIĆI MENJAJU EVROLIGU IZ KORENA! Žele da se Dubai suprotstavi Zvezdi i Partizanu!

Podeli vest

Đorđe Đoković, brat prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, želi da Košarkaški klub Dubai nastupa u Evroligi!

Mlađi brat slavnog Srbina je zapravo posrednik između Dubaija i najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Foto: Starsportphoto

Obožavaju košarku: Novak i Đorđe gledaju Evroligu kad god im obaveze dozvole

Javnosti je još od oktobra poznato da je Đorđe, inače direktor teniskih turnira "Srbija open" i "Srpska open", deo celokupne priče. Tada je na zvaničnom Tviter nalogu Evrolige objavljena fotografija novog predsednika takmičenja Dejana Bodiroge sa predstavnicima KK Dubai, nekoliko klubova iz Evrolige i Đorđem Đokovićem.

 

 

Ubrzo je otkriveno da je Novakov najmlađi brat posrednik, te da radi na tome da se klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata takmiči u elitnom takmičenju gde Srbija ove sezone ima dva predstavnika - Zvezdu i Partizan. Uprkos tome što nije objasnio do detalja otkud on u celoj priči, jasno je da mu je jako stalo da se Dubai priključi Evroligi, jer, kako kaže, obožava košarku.

- Košarka je moja istinska ljubav. Ja sam odrastao na planini sa Vasilijem Micićem, on mi je blizak prijatelj. Taj sport puno volim i nekako žudim da budem uključen u košarku. Zvezda mi je u životu od malena, volim da idem na njihove utakmice, ali gledam i sve ostale ekipe, meni je to zanimljivo. Pojavila se ta prilika sa Dubaijem i nije postojao trenutak razmišljanja da li želim da učestvujem u takvom procesu - rekao je Đorđe za "Sportal.rs".

Foto: Starsportphoto

Doneće odluku do kraja meseca: Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga

Kako je nedavno otkriveno, biznismeni iz Dubaija ponudili su da investiraju 150 miliona evra u narednih šest godina, ali zauzvrat traže da dobiju tim u Evroligi i organizaciju fajnal-fora 2025. i 2029. godine. Odluka će biti doneta u drugpj polovini marta, a Đoković smatra da bi se Evroliga tako pridružila NBA ligi.

- Mislim da je to jedan zdrav projekat, da će to biti najbolja stvar koja će se desiti evropskoj košarci. Koliko mogu da učestvujem, ja učestvujem i kako vreme bude prolazilo, više ću se uključiti. Bože zdravlja da Dubai što pre zaigra na evropskom tlu. NBA liga mora da bude cilj, pogled i razmišljanja moraju da idu ka tome da i Evroliga izgleda kao NBA, a trenutna struktura to ne može da izdrži - zaključio je mladi biznismen.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
22cm

pre 1 godinu

Takmičenje se zove "EUROLIGA" što znači da igraju timovi iz EVROPE!!! Majkuvamjebemprokletu, ebale vas pare!!!???

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija