• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2023

13:01

ONO ŠTO SE DESILO U BEOGRADU JE NEPRIHVATLJIVO! Bord Evrolige izdao saopštenje zbog vređanja Atamana od strane DELIJA!

Starsportphoto

Košarka

ONO ŠTO SE DESILO U BEOGRADU JE NEPRIHVATLJIVO! Bord Evrolige izdao saopštenje zbog vređanja Atamana od strane DELIJA!

Podeli vest

Trener košarkaša Anadolu Efesa, Ergin Ataman, isključen je sa utakmice koju je njegov tim igrao protiv Crvene zvezde zbog dve tehničke greške, a nakon susreta imao je šta da kaže o navijačima crveno-belih.

"Delije" su žestoko vređale Atamana tokom utakmice 27. kola Evrolige, kada su mu na engleskom skandirali "Fu*k you Ataman", a zatim i skandirali ime Marka Ivkovića, ubijenog navijača u Istanbulu 2014. godine od strane navijača Galatasaraja.

Ataman je svojevremeno kao trener Galatasaraja žestoko izvređao navijače Zvezde, nazvavši ih teroristima, iako je tada mladi navijač Zvezde izgubio život, jer ga je turski navijač Kadri Aktaš ubo nožem u srce.

Foto: Starsportphoto

 

"Delije" to Atamanu nisu zaboravile, a nakon što je izjavio da su navijači Crvene zvezde sramota za Evroligu. Oglasila se i Crvena zvezda saopštnjem.

U celu priču se sada uključio i bord trenera Evrolige, koji je osudio navijače Zvezde.

Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi košarkaški deoničari, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno! Uvrede bilo koje vrste ne pripadaju sportu. Ono što se desilo u Beogradu protiv našeg člana Ergina Atamana i svim drugim članovima u drugim arenama trebalo bi da bude neprihvatljivo po bilo kom standardu. Takođe, nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili na račun čelnika Evrolige u više arena! Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i čvrsto osećamo da je vreme za promene - navodi se u saopštenju borda trenera Evrolige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

NE SEĆAM SE OVAKVE OBJAVE NAKON TURČINOVOG VREĐANJA DELIJA. PRVI JE POČEO A UBILI SU NAŠEG NAVIJAČA. DOBIO JE I DVE TEHNIČKE, NIJE TO TRENER OD AUTORITETA ZA POŠTOVANJE. BITANGA OBIČNA.

Raka

pre 1 godinu

potpuno su upravu, kolko god Vučićević voli cigane. Sramota, treba sanirati štetu zbog nas grobara ako ni zbog kog drugog.

ratko

pre 1 godinu

Ja sam Partizanovac ali odobravam to sto KK Crvena Zvezda radi jer isi taj Ataman se maltene smejao i odobravao to sto su Tursli navijaci uradili . Ni jednom recju on nije osudio ubistvo mladog navijaca sto znaci da je dao i podstrek turskim navijacima .... Jos da kazem Bravo Navijaci ne dajte na Sebe i jeste stoka Ataman ,a znamo i da mrzi Srbe........

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija