• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2023

12:20

ODLUČENO! Hrvati i Slovenac sude "večiti" derbi!

Starsportphoto

Košarka

ODLUČENO! Hrvati i Slovenac sude "večiti" derbi!

Podeli vest

Hrvati Tomislav Hordov i Luka Kardum i Slovenac Milan Nedović sudiće derbi meč 21. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde, saopšteno je iz regionalnog košarkaškog takmičenja.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde biće odigrana u ponedeljak od 20.30 časova u Štark areni, a domaćin će biti "crno-beli".

Crvena zvezda je 28. novembra prošle godine u osmom kolu ABA lige slavila sa 90:74. Beogradski "večiti rivali" ove sezone odigrali su četiri meča u svim takmičenjima. Crvena zvezda je slavila na tri meča, a Partizan na jednoj utakmici.

- Pred nama je jako bitna utakmica, možda najbitnija u sezoni do sada. Ona će gotovo izvesno odlučiti o prednosti domaćeg terena u plej-ofu, a za koju znamo koliko je bitna u ABA ligi. To je to, spremamo se za derbi - poručio je Filip Petrušev.

Partizan je na prvom mestu na tabeli ABA lige sa 18 pobeda i dva poraza, dok Crvena zvezda ima skor od 17 trijumfa i dva poraza uz meč manje.

 

 

 

Oba tima u ovaj duel ulaze posle poraza u Evroligi. Posle kiksa protiv Cibone u prošlom kolu ABA lige ulog u derbiju za Zvezdu je još veći. Ko pobedi imaće čelnu poziciju ABA lige, koja nosi prednost domaćeg terena u plejof serijama. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija