• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2023

07:05

DRAMA! Zakomplikovala se situacija, Zvezdi je potrebno čudo za TOP 8, a Partizanu....

Starsportphoto

Košarka

DRAMA! Zakomplikovala se situacija, Zvezdi je potrebno čudo za TOP 8, a Partizanu....

Podeli vest

Situacija se zakomplikovala kada je u pitanju plasman Partizana i Crvene zvezde u TOP 8 Evrolige.

Do kraja regularnog dela sezone ostale su još tri runde. Partizan je na korak od Top 8 faze takmičenja, a Crvenoj zvezdi je potrebno čudo. 

Žalgiris je pobedio Monako i sada ima skor 16-15, koliko i Baskonija, pa se ove dve ekipe nalaze na deobi osme pozicije, iza Partizana koji ima učinak 17-14. Crvena zvezda je posle pobede protiv Valensije došla do skora 14-17.

Foto: Starsportphoto

 

Partizanu odgovara to što ima bolji međusobni skor i od Baskonije i od Žalgirisa, kao i od prvaka Evrope Efesa koji ima skor 15-16. Možda će crno-belima biti dovoljna jedna pobeda, ali imaju težak raspored do kraja. Puleni trenera Željka Obradovića u narednom kolu čekaju Real, zatim gostuju Monaku, dok će u poslednjem kolu dočekati Panatinaikos. Žalgiris kod kuće igra protiv Valensije i Makabija, ide na noge Bajernu, Baskonija će pred svojim navijačima igrati sa Fenerbahčeom i Lionom, a gostovaće Valensiji. 

Foto: Starsportphoto

 

S druge strane, Zvezdi je potrebno da do kraja pobedi Lion, Olimpijakos i Fenerbahče kod kuće, a da Baskonija i Žalgiris izgube sve do kraja - pošto protiv njih imaju slabiji međusobni skor. Potrebno je čudo crveno-belima.

- I dalje se borimo. Sve dok bude šanse, mi ćemo verovati i boriti se. Idemo utakmicu po utakmicu, imamo ih još tri. Svaka je finale za nas i moramo da pobedimo sve tri - poručio je centar crveno-belih Filip Petrušev posle pobede protiv Valensije.

Što se tiče borbe za prednost domaćeg terena u plej-ofu, Olimpijakos i Real su ga obezbedili, a blizi su Barselona i Monako, koji ima dve pobede više od Fenera i Makabija.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija