• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2023

09:55

PUKLA TIKVA! Ataman najavio odlazak!

Starsportphoto

Košarka

PUKLA TIKVA! Ataman najavio odlazak!

Podeli vest

Trener košarkaša Efesa, Ergin Ataman, najavio je nakon loše sezone za njegovu ekipu da bi mogao da napusti taj tim po treći put.

Turski Efes je u poslednjem kolu Evrolige savladao Monako, ali je to bila utakmica bez rezultatskog značaja.

Sada je tim koji je vedrio i oblačio evropskom košarkom prethodnih godina završio sa polovičnim učinkom (17-17) zvan osam najboljih ekipa u elitnom takmičenju.

- Nakon što smo četiri godine pravili istoriju evropske košarke, ove sezone nismo uspeli i ja sam kao trener odgovoran za to", bilo je prvo što je nakon kraće analize same utakmice kazao iskusni stručnjak. "Prolazimo kroz osetljiv period. Odluku da li nastavljamo zajedno donećemo zajedno sa predsednikom na kraju sezone. Još ništa nije definitivno odlučeno. Ali hoćete iskreno, prilično sam istrošen. Činjenica je da smo podbacili. Otuda, može biti da je promena potrebna svima nama. Nisam bio samo glavni trener u Efesu, ovde sam proveo 20 godina. Mi smo kao porodica. I tako će ostati čak i ako odem. Uostalom, odlazio sam i u prošlosti, pa sam se vraćao. Ponavljam, odluka nije doneta, međutim izgleda da postoji potreba za promenama.

Foto: Starsportphoto

 

Ataman se osvrnuo i na dane kada je po treći put preuzeo dužnost u klubu 2017. godine.

- Bili smo poslednji tim Evrolige kada sam došao, a na utakmice je dolazilo najviše 3.000 ljudi. Poslednjih pet godina na svakoj utakmici imamo punu dvoranu. Postali smo najcenjeniji klub u Evropi. Postali smo ponos ne samo Istanbula, nego čitave Turske. Želim svima da zahvalim na podršci. Izgleda da je ovo kraj našeg puta.

Iskusni stručnjak ne krije da ponude drugih klubova postoje i da od jeseni neće biti samo selektor Turske.

- Sigurno neću voditi samo reprezentaciju. Postoje ponude određenih evroligaša. Ali pre svega treba da završimo takmičenje u šampionatu Turske. Moramo da pronađemo energiju i pokušamo da još jednom postanemo šampioni. Fenerbahčeu želim uspešan nastavak takmičenja u Evroligi, neka ponove naš rezultat iz prethodne dve godine - zaključio je Ataman


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17