• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2023

08:14

PEŠIĆ DOBIO SJAJNE VESTI! Stiže pojačanje iz NBA u reprezentaciju Srbije!

USA Today

Košarka

PEŠIĆ DOBIO SJAJNE VESTI! Stiže pojačanje iz NBA u reprezentaciju Srbije!

Podeli vest

Kako trenutno stoje stvari, srpski košarkaš i član Oklahome, Aleksej Pokuševski, igraće za Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Košarkaška reprezentacija Srbije bi mogla da dobije pojačanje iz najjače lige na svetu za Mundobasket.

Aleksej Pokuševski će izvesno biti deo ekipe Svetislava Pešića na Mundobasketu koji se igra od 25. avgusta do 10. septembra.

Foto: USA Today

 

Ovu informaciju je potvrdio generalni menadžer Oklahome Sem Presti. Za razliku od prošle godine, kada nije dobio dozvolu za Eurobasket, ovog puta stvari su se promenile. Nakon završetka sezone organizuju se konferencije za medije na kojima svi članovi kluba odgovaraju na pitanja novinara. Kada je upitan za Srbina, Presti je poručio:

- Mislim da će Aleksej igrati za reprezentaciju na leto i po meni je to dobra stvar. Njegov napredak je vidljiv. Tokom sezone imao je greške, to je normalno, mlad je, ali kako sezona odmiče tako možete da vidite koliko je ustvari napredovao. On je sjajno reagovao na različite okolnosti. Bio je u Razvojnoj ligi, imao povrede, sazreo je, oseća se komfornije. Njegova odbrana, mnogo je napredovao u tome. Sada bolje štiti obruč - rekao je Presti.

Naš mladi as je ove sezone prosečno beležio 8,1 poen, 4,7 skokova i 1,9 asistencija po meču, a Presti nije propustio priliku da ga pohvali:

- Da li znate šta je zanimljivo kod njega? Ako biste gledali prvi deo sezone, prvih 30 utakmica. Pokuševski je bio jedna od tri-četiri glavne priče o našem timu u tom periodu. Onda dođe kraj sezone, dogodi se sve i svašta i zaoravite napredak koji je napravio. Ne kritikujem nikoga, samo govorim koliko informacija se pojavi i nešto se zaboravi. Imao je sjajnu godinu, radio je tokom leta, bio je starter na početku sezone."

Pokuševski je ove sezone zaradio je 3,2 miliona, sledeće dobija 5 miliona i sledećeg leta postoji mogućnost o produžetku saradnje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija