• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2023

10:33

DA LI SE SEĆATE? OVO SU KOŠARKAŠKE TUČE O KOJIMA SE I DAN DANAS PRIČA!  (VIDEO)

printscreen

Košarka

DA LI SE SEĆATE? OVO SU KOŠARKAŠKE TUČE O KOJIMA SE I DAN DANAS PRIČA! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana odigrali su spektakularan drugi meč u Madridu protiv Reala, ali je njihov neverovatan nastup ostao u senci haosa nakon tuče koju su izazvali domaći igrači.

Sudije su isključile skoro sve igrače dva tima, osim dvojice iz Reala i Zeka Ledeja iz Partizana, pa je meč registrovan u korist crno-belih jer su vodili 95:80 na 100 sekundi pre kraja.

Ne stišava se bura nakon skandala u kojem je povređen Dante Egzum, a prisetili smo se još nekih tuča sa parketa koje su obeležile 21. vek.

Dejan Bodiroga i Milan Tomić (2002)

Jedno od najvećih rivalstava u Evropi kada je košarka u pitanju imaju igrači Olimpijakosa i Panatinaikosa. Iako su navijači, ili bolje reći huligani, sa tribina bili najčešće glavni akteri incindenata, znali su i košarkaši da se predstave u negativnom svetlu. U derbiju ova dva kluba 2002. godine, u glavnim ulogama našla su se dvojica Srba - Dejan Bodiroga i Milan Tomić. Sve je počelo oštrim faulom Papadopulosa nad Femerlingom, a nekoliko minuta kasnije je usledila frka ispod koša u kojoj je Francuz Rizaše udario Papadopulosa! Nije ostao hladan ni Milan Tomić, koji je pesnicom u glavu udario Dejana Bodirogu sa kojim je pre toga imao i verbalni sukob! Bodrioga je "odlepio" posle udarca i počeo da juri Tomića. Sevale se pesnice, a  isključena su sedmorica igrača među kojima i dvojica srpskih asova. To je ujedno bio i poslednji meč Dejana Bodiroge u dresu Panatinaikosa.

Košarkaši Hemofarma i Partizana (2005. i 2010. godina)

U vršačkom Milenijumu pre 13 godina viđena je žestoka tuča, a u klinču su se našli košarkaši Partizana i Hemofarma!

Vrščani su imali pola koša prednosti, a onda je Lorens Roberts pogodio trojku  za prekid sjajne serije protivnika. Nastalo je rvanje pod košem u režiji Raška Katića i Alekse Marića, završili su na zemlji, a onda je usledio haos! Katić je želeo da se obračuna centrom Partizana, a reprezentativac Australije ga je sačekao krošeom i krenula je ludnica. Umešali su se i drugi igrači, letele su pesnice, umešali su se i navijači, krvi je bilo svuda. Jan Veseli je na kraju ostao bez dva zuba, a gotovo svi igači - Petar Božić, Raško Katić, Goran Jagodnik, Bogdan Obrenović, Danilo Anđušić, Miloš Borisov, Boban Marjanović, Marko Šutalo, Stefan Sinovec, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Aleksandar Mitrović, Branislav Đekić, Uroš Petrović morali da plate novčane kazne...

Pet godina ranije, viđen je sličan epilog kada je Novica Veličković započeo opštu tuču. Na 22 sekunde do kraja susreta crno-beli nikako nisu mogli da stignu 13 poena razlike, Veličković je krenuo ka Robertu Konliju koji se izvukao, ali je Novica laktom udario Slavka Stefanovića, pukla mu je arkada i usledio je totalni haos. Prekipelo je i Dejanu Milojeviću, koji je krenuo da ruši sve pred sobom. Sevale su pesnice, i desila se možda i najveća košarkaška tuča na ovim prostorima ikada. Na kraju su pored Stefanovića deblji kraj izvukli i Joksimović koji je dobio udarac u nos i Tripković kome je nastradala ruka.

Nakon svega Dejan Milojević dobio je uslovnu kaznu zatvora u trajanju od sedam meseci, Predrag Šuput i Novica Veličković od šest, Nenad Stefanović od pet, Luka Bogdanović od četiri, Miloš Borisov i navijač Slavko Banjac od tri meseca.

Grčka - Srbija (2010)

Završna utakmica "Akroplis kupa" između Grčke i Srbije prekinuta je zbog opšte tuče igrača dve reprezentacije dva minuta pre kraja pri rezultatu 74:73 za Grke. 

Poprilično nervozna utakmica sa mnogo pritužbi zbog spornih sudijskih odluka (dve tehničke greške za selektora Dušana Ivkovića) prekinuta je nakon sukoba Teodosića i krilnog centra grčke reprezentacije Fotsisa.

U raspravu su se umešali gotovo svi igrači obe selekcije, prednjačio je centar Grčke Sofoklis Skorcijanitis, koga razumljivo niko nije mogao da zaustavi (bio je najkrupniji). Centar Srbije Nenad Krstić u nameri da nekako okonča ovaj sukob i zaustavi ogromnog Skorcijanitisa, stolicom je udario Janisa Burusisa, iako je stolica bila namenjena "velikom Sofou".


Do tog trenutka i prekida, Grčka je imala minimalnu prednost, koju je održavala veći deo drugog poluvremena.

 

Nemanja Bjelica i Aron Aflalo (2018)

Pre pet godina se u NBA ligi u jednom incidentu našao reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica. Naime, tada se Aron Aflal "pogubio" i upustio u fizički obračun sa Nemanjom! Ipak, Bjelica nije želeo incident, zgrabio ga je i nije puštao dok nije došlo "pojačanje". Ubrzo su pristigli saigrači koji su razdvojili Srbina i Amerikanca, strasti su se smirile, a Bjelica je zaradio prvo isključenje u NBA karijeri.

Posle utakmice je naš as pokazao veličinu.

- Želim da se izvinim saigračima i trenerima što sam dobio isključenje. Ne znam šta bih rekao... Bilo je dosta kontakta među nama tokom utakmice, u odbrani i napadu. Ali sve je to deo igre. Ne želim da ispadne da se osećam kao žrtva. Probao je da me udari, ja sam pokušao da se branim i hteo sam da mu pomognem, da ga smirim. Podivljao je, ne znam šta je s tim momkom. U tom trenutku, kada me neko napadne, znam da moram da se branim, da branim svoju porodicu! Svi koji me poznaju znaju da sam miran čovek, ne radim takve stvari. Znam kako stvari funkcionišu, odrastao sam na ulici. Ali ja sam profesionalac i nikada se ne bih tukao ni sa kim. Srećan sam što sam onako reagovao, stvarno sam pokušao da ga smirim i dobro je što nisam pokušao nešto drugo, jer ko zna šta bi se desilo.

Australija - Filipini (2019)

Na ovom meču Australija je u odnosu pet na prema tri igrača uspela da ubedljivo pobedi Filipine sa 89:53 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Rezultat utakmice, tačnije pobeda Australije u gostima ostala je u senci ogromne tuče koja je izbila u trećoj četvrtini, kada su u sukob bili umešani igrači i stručni štab obe ekipe.

Filipinski reprezentativac udario je laktom u glavu Australijanca Krisa Gouldinga, nakon čega su se brojni igrači obe ekipe uključili u masovnu tuču. Nakon velike pauze, sudije su isključile čak 13 igrača, devet Filipinaca i četiri Australijanca, pa je meč nastavljen sa osmoricom igrača na terenu.

Ukoliko Evroliga bude stroga, kao što ume, posebno prema srpskim predstavnicima, ceo haos u Madridu bi skupo mogao da košta crno-bele. Kakva će biti odluka elitnog takmičenja, saznaćemo do kraja dana...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija