• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2023

00:15

SVE JE SPREMNO ZA "EL KLASIKO"! Barsa i Real za FINALE Evrolige!

Starsportphoto©

Košarka

SVE JE SPREMNO ZA "EL KLASIKO"! Barsa i Real za FINALE Evrolige!

Podeli vest

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo izjavio je pred utakmicu sa Barselonom na Fajnl foru u Kaunasu, da je serija protiv Partizana pomogla njegovom timu da ojača i podigne moral.

Katalonski klub je u četvrtfinalu bez muke u tri utakmice bio bolji od ekipe Žalgirisa, dok je Real tek posle pet utakmica uspeo da savlada Partizan.

- Uradili smo nešto veoma lepo. Prevazišli smo 0-2 protiv protivnika koji nam je mnogo otežao i ta situacija nam je podigla moral i zbog nje izgledamo jači, sanjaćemo o tome da prođemo u finale zbog toga, što da ne. Barselona je neverovatan protivnik, dobro su trenirani, dobro rade, igrači su na vrhunskom nivou i imaju iste mehanizme već neko vreme sa njihovim trenerom - istakao je Mateo.

Osvnuo se potom na povređene igrače.

- Probaćemo da ih zamenimo. Izostanci su deo igre i moraćemo da nadoknadimo njihov izostanak. Mirotića ćemo probati da čuvamo drugačije, videćemo šta će nam se desiti. Neće biti lako braniti ga, on je superklasa. Bez Deka i Jabuselija će nam biti teže, ali probaćemo energijom drugih igrača - zaključio je Mateo.

Foto: EPA

Katalonski klub je u četvrtfinalu bez muke u tri utakmice bio bolji od ekipe Žalgirisa, dok je Real tek posle pet utakmica uspeo da savlada Partizan.

- Imamo iskusne igrače, mi treneri smo uradili velike stvari ove sezone. To pomaže i sve je to mešavina detalja. Jedva čekamo utakmicu i nadamo se da će izaći dobro po nas - istakao je trener Barselone. 

Dodao je da povrede koje muče Real neće od madridskog kluba napraviti lošiji tim.

- Oni imaju dugačku klupu, iskusne trenere. Neće biti lošiji, biće drugačiji. Moraš da imaš jači karakter da bi pobedio Real Madrid. Igraće drugačije, ali ne mislim lošije. Ne znam da li nas smatraju za favorite. To je nevažno. Imamo šanse, siguran sam da oni misle isto tako. Samo dve utakmice su ostale - zaključio je Jasikevičijus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija