• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2023

12:29

SUSRET POSLE DEVET GODINA! Dule i Bogdan pružili ruku jedan drugom

ATAIMAGES

Košarka

SUSRET POSLE DEVET GODINA! Dule i Bogdan pružili ruku jedan drugom

Podeli vest

Trofejni Partizanov trener Duško Vujošević i nekadašnji as crno-belih Bogdan Bogdanović sreli su se neplanski na događaju upriličenom u čast pevača Grua. Bio je to njihov prvi susret posle devet godina, od 2014. kad je Bogdanović napustio Humsku i otišao u Fenerbahče.

Pružili su ruku jedan drugom ruku, pozdravili se uz osmeh i malo proćaskali, a onda je svaki u svom društvu nastavio da prati dokumentarni film "Gru tu je" posvećen tragično nastradalom repreru, koji je bio veliki navijač Partizana i redovno je pratio mečeve košarkaša crno-belih u "Pioniru".

Duško Vujošević i Bogdan Bogdanović posebno su interesantni zbog specifičnog odnosa koji su imali dok je košarkaš bio član kluba iz Humske. Doživeo je punu afirmaciju pod Vujoševićevim vođstvom, ali najupečatljivija scena njihove četvorogodišnje saradnje dogodila se u junu 2014, malo pred Bogdanov odlazak iz kluba. Tokom utakmice sa FMP-om, šef stručnog štaba bio je nezadovoljan Bogdanovom igrom, pa je tražio tajm-aut, a kad je mladi bek prilazio klupi Vujošević ga je uhvatio za gušu i počeo da ga davi.

- Bogdan je pre mog povratka u Partizan bio 12. ili 13. igrač. Postigao je sve zahvaljujući radu u mom prisustvu. Sve igrače gledam kao roditelj. Ušao je u veliku nervozu i dobio tehničku grešku, posle rasprave - rekao je tada Vujošević.

https://www.youtube.com/watch?v=W-ufLVli7yU

Bogdanović je nekoliko godina kasnije, pre odlaska u NBA ligu, ispričao da Vujoševiću ne zamera, ali i da ne odobrava ono što je trener uradio.

- Bilo mi je teško tad, u tom momentu, jer sam imao uvek specijalni odnos sa njim i ja sam mu uvek bio zahvalan i sad sam na svemu. On je "nenormalno" mnogo vremena posvetio meni i mom napretku i mojoj karijeri tako da ne mogu zbog tog poteza da mu zamerim nešto previše. Međutim, za mene to nije bio očinski potez, niti potez koji mi je pomogao u karijeri. Ne podržavam to naravno, nasilje generalno - dodao je Bogdanović.
Pre skoro dve godine aktuelni košarkaš Atlanta Houksa poslednji put je pomenuo Vujoševića u jednom intervju, ali je samo kratko rekao da nemaju nikakav kontakt.

- Ne čujem se sa Duletom - glasio je odgovor.

Možda će se situacija promeniti posle jučerašnjeg susreta i razmenjenih reči.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

od tebe je napravio i kosarkasa i coveka ,ti si uradio nesto sto nije trebalo i budi mu do groba zahvalan zbog toga..... ja bi yte izgazio ko vola za ono sto si uradio .....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija