• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2023

20:18

SELEKTOR OTKRIO DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI NA SP! Pešić: Za nas je bolje da Nikola što pre završi

Starsportphoto

Košarka

SELEKTOR OTKRIO DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI NA SP! Pešić: Za nas je bolje da Nikola što pre završi

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić gostovao je u emisiji "Jedan dobar dan" na RTS, gde je između ostalog govorio hoće li Nikola Jokić igrati na Svetskom prvenstvu.

Do početka Mundoasketa u Japanu, Indoneziji i Filipinima, ostalo je još manje od 100 dana, a navijače u našoj zemlji najviše zanima ko će braniti boje nacionalnog tima. 

Odranije je poznato da nećemo moći da računamo na kapitena Vladimira Lučića, koji je povredio šaku i čeka ga duža pauza. Selektor Pešić je sada otkrio ko je od reprezentativaca spreman da igra, a ko nije na planetarnom šampionatu. 

- Sistem utakmica je naporan zbog broja utakmica. Sezona u Evropi kreće od treće nedelje septembra, a završava se sredinom juna meseca. Primera radi, Kalinić u Barseloni će završiti sezonu negde između 15. i 20. juna, a nama kreću pripreme 20. jula. Mesec dana odmora za porodicu, regeneraciju, privatne potrebe. Jednostavno, telo ne može da izdrži. Dolaze povrede. Izgubili smo Lučića, ne znamo šta će biti sa Kalinićem. Igrači Partizana i Zvezde igraće do 15. juna - počeo je izlaganje Pešić.

Foto: fiba

Legendarni Kari potom je šokirao sve svojim odgovorom o Nikoli Jokiću. Centar Denvera sjajno predvodi svoju ekipu u finalu Zapadne konferencije, gde trenutno vode sa 3:0 protiv Los Anđeles Lejkersa. 

- Nikola sada vodi sa 3:0,​i Majami i Denver. To je za Nikolu dobro da pobeđuje, ali za nas je dobro da što pre završi. Vi biste da on igra do kraja juna, pa onda da igra za reprezentaciju bez odmora - šaljivo je prokomentarisao selektor "orlova". 

Pešić je na kraju prokomentarisao i našu grupu, gde će "orlovi" igrati sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

- Kod nas se ciljevi postavljaju unapred, da ja bilo šta komentarišem... Grupa nije bitna. Mislim, grupa je bitna, ali takav je sistem žreba da desetak reprezentacija će dobiti po rangu grupu koja će imati dovoljno mogućnosti za plasman dalje. Mi nismo dobili najbolju situaciju, ali ako želimo da idemo do kraja, moramo da pobedimo Italiju, a posle Grčku, Litvaniju ili SAD do polufinala. Zavisi koji ćemo biti u grupi posle toga - zaključio je Pešić.

Mundobasket na programu je od 25. avgusta do 10. septembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 10 meseci

Što duže bude igrao, duže će i ostati u manje više ovakvoj formi što je ta nas super. Neće sigurno odmah po završetku finala igrati i takmičarske mečeve za Srbiju. Nema ni potrebe da prolazi fizičke pripreme od nule.Nikola je zver, super spreman i mala pauza bi mu bila i više nego dovoljna. Igrao je posle finala koje je i osvojio i Janis.? Nikoli će svakako biti potrebna pauza u fizičkom smsilu ali ima sasvim dovoljno prostora i vremena za to. Čovek celu sezonu igra na nenormalnim nivou u svakom smsilu te reči pa i fizičkom, tako da 10 dana pauze na to mu dođe kao pravi godišnji odmor.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija