• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2023

17:45

POČINJE SVETSKO PRVENSTVO! SRBIJA KREĆE U ODBRANU ZLATNE MEDALJE!

kss.rs

Košarka

POČINJE SVETSKO PRVENSTVO! SRBIJA KREĆE U ODBRANU ZLATNE MEDALJE!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u 3x3 basketu brani titulu na predstojećem Svetskom prventsvu koje se održava od 30. maja do četvrtog juna na Rauthausplacu u Beču.

Basketaši Srbije, inače petrostruki šampioni Sveta, zlato će braniti u najjačem sastavu: 

Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić. 

Foto: beta

 

Ekipu će ponovo predvoditi bivši igrač, sada selektor Marko Ždero, a u njegovom stručnom štabu biće pomoćnik Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i fizioterapeut Stojan Subašić.

Selekcija Srbije će u ponedeljak 29. aprila otputovati za Beč, gde ga dan kasnije očekuje takmičenje u grupi koju, pored naše zemlje, čine Francuska, Nemačka, Brazil i Madagaskar.

Reprezentativci Srbije prvi meč igra 30. aprila protiv Madagaskara (18.40), a nakon toga Francuske (22.05). Sreda je predviđena za odmor našim predstavnicima, dok ih u četvrtak prvog juna očekuje duel sa Nemačkom (18.15) i Brazila (20.50). Subota i nedelja predviđene su za eliminacione runde i borbe za medalje.

Foto: Tanjug/AP

Vasić u duelu sa Poljskom

U B grupi su Olimpijski šampion Letonija, SAD, Austrija, Australija i Slovenija.

U C grupi su Litvanija, Belgija, Poljska, Portoriko i Izrael.

U D grupi će se takmičiti Holandija, Mongolija, Švajcarska, Japan i Mađarska.

Osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Beču će izboriti vize za kvalifikacioni turnir preko kojeg će se boriti za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija