• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

08.06.2023

21:55

SUDIJE, GDE VAM JE MUŠKOST? Legenda naše košarke o NOVOM SKANDALU u ABA ligi! SRAMNO, koji crni pritisak?! NEKA KAŽU ZBOG ČEGA ILI KOGA!

Starsportphoto©

Košarka

SUDIJE, GDE VAM JE MUŠKOST? Legenda naše košarke o NOVOM SKANDALU u ABA ligi! SRAMNO, koji crni pritisak?! NEKA KAŽU ZBOG ČEGA ILI KOGA!

Podeli vest

Novi skandal pred finale ABA lige! Taman kada su se strasti smirile posle saopštenja Crvene zvezde da neće igrati protiv Partizana dok se ne završi KLS usledio je novi šok.

Čelnici Košarkaške lige Srbije i ABA lige, kao i klubova koji će igrati finala oba takmičenja, postigli su kompromis vezan za kalendara u borbi za titulu, a onda...

Kvartet srpskih sudija Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić i na kraju Uroš Obrknežević, odbili su da sude mečeve ove finalne serije.

Foto: Starsportphoto©

Ilija Belošević (desno) se povukao sa finala ABA lige

Kao razlog prva trojica (Obrknežević nije komentarisao) istakli su velikI pritisak i tenziju koji vlada u medijima, posebno poslednjih nekoliko dana. zbog frke oko termina finalnih serija ABA i KLS lige.

Samim tim, u velikom finalu pravdu će deliti najverovatnije arbitri iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Goran Grbović, slavno ime jugoslovenske i srpske košarke za "Informer" kaže da je to što su uradile naše sudije velika sramota.

RADE PETROVIĆ ZA "INFORMER": Sudija možeš da budeš samo pod jednim uslovom...

Svoj stav o potezu četvorice srpskih arbitara dao je nekadašnji čuveni jugoslovenski košarkaški sudija i generalni sekretar KSJ Rade Petrović.

- Arbitar možeš da budeš samo pod jednim uslovom: nema te situacije koja može da se namesti, a da ne možeš da je rešiš. Poslali su poruku koja nije dobra ni za mlađe sudije. Takav odnos sigurno nije doveo našu košarku tu gde je danas - rekao je Petrović za "Informer".

- Verujte mi da od Vas prvi put čujem tu vest. Kako, bre, odbili, ne razumem, oni su plaćeni da sude. Sramotan potez, pa ko će da sudi sad, Vi ili ja, možda neki najhrabriji?! Znate šta, da odbijaš da sudiš derbi Zvezda - Partizan, najveću utakmicu na ovim prostorima. Pa oni su tako pokazali da ne poštuju ni imena onih koji su tu bili pre njih i kojima suđenje epskog srpskog meča nije bio problem.

Pritisak je, ističu, glavni razlog povlačenja...

- Koji crni pritisak?! A igračima nije pritisak? Neka kažu, ako nisu, pritisak zbog čega, koga, ko im to preti, zbog koga odbijaju da sude. Pa ljudi, to je neverovatno. Ovo je samo još jedna potvrda da je ABA liga najsmešnije takmičenje na svetu. Zamislite, da vam sudije odbijaju da sude?! Pod čijom kontrolom je sudijska organizacija ABA lige, ko bira sudije, na šta to liči? Pritisak, strah... To nije muški - ističe direktor Beogradske arene. 

Foto: printscreen tvin

I šta sad? Ovo je sigurno presedan koji se do sada još nije dogodio u Srbiji i regionu?

- ABA liga je na staklenim nogama. Kakvo je to takmičenje koje ne može da zaštiti igrače, sudije? I još nešto... U finalnoj seriji ABA lige ovo mogu da budu i poslednji dueli Partizana i Zvezde u regionalnom takmičenju. I takve utakmice neko odbija da sudi? U šoku sam i posramljen, jer sam i sam deo košarkaške priče na ovim prostorima. Sledeće godine dueli u Evroligi će biti najgledaniji u Evropi, zar je ovo najava? Neka rade ono za šta su plaćeni i neka ne brukaju ni sebe ni srpsku košarku - zaključuje Grbović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 10 meseci

Grbovicu ta izjava da te bas briga gde ce Partizan da igra i pominjane Zagreba je bas na nivou dobijene funkcije i ljubavi prema Covicu.Zasto bi sudije sudile ako nece i ne smeju.Ko sme nesto i slucajno lose odsuditi Covicu ili sefu, a da ne bude unisten u medijima i privatno.Ti dobro znas da je Covic najvece zlo nase kosarke, da upravlja savezom, ligama i svemu sto ima veze sa kosakom.Svi ste cutanjem nesebicno pomogli unistavanju Vujosevica i ti i ona bitanga Danilovic i jos poneki kojima je Partizan dao sve.To je tuzna sportska prica koja nema srecan kraj.Tvoja ljubav prema funkciji i radnom mestu ne podrazumeva mrznju prema Partizanu. Mozes svoju odanost prema tvoim tutorima pokazati ne mrzeci Partizan kao jadni i nesretni Danilovic..Malo si se usmrdeo Grbovicu i izgleda ruzno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija