• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2023

21:27

JABUSELEU SKANDIRALI "UBICO, UBICO"! Navijači Huventuda uništili igrača Real Madrida (VIDEO)

EPAIMAGES

Košarka

JABUSELEU SKANDIRALI "UBICO, UBICO"! Navijači Huventuda uništili igrača Real Madrida (VIDEO)

Podeli vest

Navijači Huventuda priredili su nezaboravnu noć krilnom košarkašu Real Madrida Geršonu Jabuseleu.

Treći meč polufinala španske lige obeležilo je skandiranje navijača kluba iz Badalone, koji su horski Jabuseleu pevali "ubico, ubico". Osim toga, na tribinama je bilo i nekoliko transparenata posvećenih francuskom reprezentativcu, a posebno se istakao onaj na kojem je pisalo: "Jabusele idi u ring".

Navijači Huventuda očigledno nisu zaboravili Geršonu sramno ponašanje u četvrtfinalnom meču plej-ofa Evrolige protiv Partizana kad je krvničkim džudo zahvatom povredio Dantea Egzuma. Zbog toga je još pre početka meča na tribinama bilo transparenata da dočekaju beskrupuloznog košarkaša Reala, ali trenutak koji je raspalio atmosferu dogodio se već na startu druge četvrtine. 

Centar domaćeg tima, Hrvat Ante Tomić, napravio je nesportski faul, jer je laktom udario u glavu Jabuselea. Međutim, igrač koji je zbog skandaloznog ponašanja morao da propusti fajnal-for Evrolige već se spremao da uđe u okršaj sa Tomićem. Znajući kakva je Jabuseleova narav, odmah su mu pritrčali saigrači, pre svih Džanan Musa i uspeli su da ga smire. 



Navijači su međutim rekli svoje, a španski portal "El Debate" nema dilemu da je koren takvog ponašanja publike u sramnim scenama koje je Jabusele priredio u meču protiv Partizana u Evroligi.

"Kontekst ovih uvreda je u onome što se dogodilo pre nekoliko nedelja u kontroverznoj tuči između igrača Real Madrida i Partizana u četvrtfinalu Evrolige. Jabusele je tom prilikom napravio jasan nesportski faul, džudo potez protiv rivala Danea Egzuma, sa kojim je obišao svet i dobio kaznu od pet mečeva. Zbog toga nije mogao da igra na fajnal-foru, ali ta sankcija nije uticala na Španiju, gde je nastavio da igra utakmice u ACB ligi. Većina njih je bila kod kuće, ali na gostovanju u Badaloni, u okruženju velikog rivalstva zbog visokih uloga, Jabusele je morao da se suoči sa ovim ozbiljnim uvredama koje će sigurno imati posledice u vidu sankcija za Huventud", piše pomenuti portal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17