• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2023

19:00 >> 22:03

KRAJ - PARTIZAN POVEO U SERIJI! Crno-beli posle DRAME savladali Zvezdu

Starsportphoto©

Košarka

KRAJ - PARTIZAN POVEO U SERIJI! Crno-beli posle DRAME savladali Zvezdu

Podeli vest

Košarkaši Partizana poveli su u finalnoj seriji pošto su sa 88:80 savladali Crvenu zvezdu pred svojim navijačima.

Uspeo je Partizan da odbrani domaći teren i pred svojim navijačima povede u finalu ABA lige. Izabranici Željka Obradovića do pobede nad Zvezdom su došli zahvaljujući sjajnom šuterskom ritmu u prvom poluvremenu, crveno-beli su bili bolji u nastavku, ali za kompletan preokret nije bilo snage. 

Crno-bele je do pobede predvodio Zek Ledej sa 24 poena i pet skokova, Kevin Panter je dodao 17, a Dante Egzum osam. Sa druge strane, Fakundo Kampaco je zabeležio dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova, dok je Ognjen Dobrić ubacio 17, a Petrušev 11. 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA   88:80 (29:21, 27:15, 17:25, 15:19)

Beogradska arena, Beograd   Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Milan Nedović

Partizan:  Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Crvena zvezda: Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil

UŽIVO:

Četvrta četvrtina:

40. minut - Tačku na meč stavlja Matijas Lesor sa dva slobodna bacanja - 88:80!

40. minut - Polovičan je Papapetru sa linije penala, a svemu je prethodila sporna sudijska odluka... 20 sekundi je do kraja, tajm-aut Crvena zvezda - 86:80!

40. minut - Bentil pogađa za tri, 33 sekunde ostalo je do kraja utakmice, Partizan ima pet poena prednosti - 85:80!

39. minut - Loša reakcija Nedovića koji promašuje trojku, a potom i gubi loptu - 85:77! Do kraja je ostalo nešto više od minut i po, a napad će biti za crveno-bele...

38. minut - Promašaj Kampaca u kontri, a potom pravi Argentinac faul pa će ponovo na liniju penala kapiten Partizana - 85:77!

37. minut - Poentira Bentil, potom dobra odbrana i laki poeni za Nemanju Nedovića - 83:77!

36. minut - Još jednom je precizan bio Ognjen Dobrić, sada posle ofanzivnog skoka pogađa Zvezdin šuter, ali na drugoj strani na liniju penala ide Kevin Panter koji koristi oba bacanja - 83:73! 

35. minut - Pogađa Zek Ledej iz reketa, potom loš napad crveno-belih, vreme je za televizijski tajm-aut - 81:71!

34. minut - Novi poeni za Dobrića i posle dugo vremena Zvezda je na jednocifrenom minusu - 79:71

Foto: Starsportphoto©

33. minut - Tehnička za Lazarevića koji je bio nezadovoljan svojom igrom, ali su to sudije shvatile kao prigovor. Ipak, dobra odbrana Zvezde i poeni za Martina u kontri - 78:68!

33. minut - Pogađa Jam Madar, ali vraća na drugoj strani to Fakundo Kampaco - 78:67!

32. minut - Trojka za Nemanju Nedovića koji se vratio na parket, odmah reaguje tajm-autom Željko Obradović - 75:64!

31. minut - Vraća Ledej loptu u koš nakon promašaja Uroša Trifunovića, potom i dobra odbrana crno-belih - 75:61!

Treća četvrtina: 

30. minut - Serija crveno-belih od 5:0 i posle dugo vremena Zvezda je na "samo" deset poena zaostatka, ali samo na kratko budući da zakucava Lesor - 73:61!

29. minut - Nakon nekoliko interesantnih problema nižu se promašaji na obe strane...

28. minut - Kampaco pogađa trojku, potom promašaj Smailagića pa će na liniju penala Petrušev. Prethodno je precizan bio Dante Egzum - 71:56!

Foto: Starsportphoto©

27. minut - Nižu se sada lepi napadi na obe strane, poentira Mitrović, potom vraća Smailagić, a za "kraj" i Petrušev - 68:53!

26. minut - Šest poena za Dobrića u drugom poluvremenu, ali vraća na drugoj strani zakucavanjem Alen Smailagić - 63:49!

25. minut - Greška  za greškom crno-belih, ali ne uspeva to da kazni Petrušev na drugoj strani pa će na liniju faula nakon faula Markovića Egzum na liniju penala - 61:47!

24. minut - Još jednom je na liniju penala otišao Filip Petrušev i još jednom oba puta siguran centar crveno-belih - 60:47!

23. minut - Ide trojka Fakunda Kampaca, nešto bolji početak drugog poluvremena za Zvezdu, potom faul u napadu za Jama Madara - 60:45!

23. minut - Dobra odbrana crveno-belih, a potom i laki poeni za Ognjena Dobrića u dva navrata- 58:42!

22. minut - Nastavlja se mučenje Zvezde, kažnjava to zakucavanjem Alen Smailagić, na drugoj strani nova greška crveno-belih - 58:38!

Foto: Starsportphoto©

21. minut - Sjajan potez Fakunda Kampaca, posle njegove asistencije na liniju penala ide Filip Pe!trušev i pogađa oba bacanja centar crveno-belih - 56:38!

21.  minut - Promašaji na obe strane, ne uspeva da pogodi Fakundo Kampaco, a ni Smailagić.

Druga četvrtina:  

20. minut - Dvadeset razlike za Partizan na poluvremenu - 56:36!

19. minut - MADAR! Šuterska rapsodija Partizana! Idu crno-beli na +22, ali vraća to Dalibor Ilić novim zakucavanjem na drugoj strani - 54:34!

18. minut - Još jednom lagano poentira Zek Ledej, na drugoj strani Fakundo Kampaco pogađa dva bacanja budući da je Partizan ispunio bonus - 51:32!

17. minut - Prvi put na parketu je i Dalibor Ilić koji silovito zakucava nakon asistencije Fakunda Kampaca, muči se Zvezda napadački, ali i defanzivno budući da Partizan ima 20 poena prednosti - 49:29!

Foto: Starsportphoto©

17. minut - Dva puta je na liniju penala išao Dante Egzum i pogodio sva četiri slobodna bacanja - 46:27!

16. minut - Sada trojku pogađa i Danilo Anđušić, ali vraća to na drugoj strani Filip Petrušev - 42:27!

15. minut - Nastavlja se mučenje crveno-belih u realizaciji, sada je polovičan sa linije penala bio Ben Bentil - 39:25!

14. minut - Ofanzivni skok za Filipa Petruševa, faulirao ga je potom Matijas Lesor, a centar Zvezde ostaje polovičan sa linije penala - 37:24!

14. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija Zeka Ledeja, nova trojka za Partizan - 37:23!

13. minut - Dobra odbrana Zvezde, Dobrić je ukrao loptu i pogodio u kontri - 34:23!

Foto: Starsportphoto©

12. minut - Nastavlja se dominacija crno-belih, sada Zek Ledej pogađa u tranziciji, odmah reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 34:21!

11. minut - Nova trojka za Kevina Pantera, izuzetno fokusiran kapiten Partizana i crno-beli ponovo imaju dvocifrenu prednost - 32:21!

Prva četvrtina:

10. minut - Seriju promašaja na obe strane seče Hasan Martin koji poentira u kontri, crveno-beli posle dugo vremena na jednocifrenom minusu - 29:21! 

9. minut - NEDOVIĆ! Izuzetan pogodak za reprezentativca Srbije koji je sa gotovo pola terena šutirao na isteku napada - 29:29!

8. minut - Upisuje se Nemanja Nedović u strelce pošto pogađa pored Matijasa Lesora, ali Francuz vraća to na drugoj strani uz faul Filipa Petruševa - 29:16!

Foto: Starsportphoto©

8. minut - Nesportski faul Hasana Martina, na liniju penala otišao je Matijas Lesor koji pogađa oba bacanja, posed ostaje za Partizan - 26:14!

7. minut - Silno motivisan Partizan na startu, ponovo je sa distance precizan Zek Ledej, prvi put dvocifrena prednost za domaće - 24:14!

7. minut - Snašao se Filip Petrušev, uhvatio ofanzivni skok i pogodio uz faul, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje. Ipak, velika stvar za Zvezdu je druga lična Kevina Pantera - 21:14!

6. minut - Promešao je Kampaco odbranu Partizana, a potom u ćošku pronašao samog Stefana Markovića koji pogađa drugu grojku za crveno-bele, ali vraća to Kevin Panter nakon ofanzivnog skoka - 21:12!

5. minut - Dobra odbrana Jama Madara i lagani poeni u kontri, odmah reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 18:9!

Foto: Starsportphoto©

5. minut - Raspucan je Partizan na startu utakmice, treća trojka, sada je precizan bio Zek Ledej - 16:9!

4. minut - Nova trojka za crno-bele, sada je precizan Džejms Naneli, ali vraća to Fakundo Kampaco - 13:7!

3. minut - Sjajan početak Kevina Pantera, sada je kapiten Partizana pogodio pored Mitrovića, dobio faul, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 10:4!

3. minut - Nižu se promašaji Crvene zvezde, kažnjavaju to crno-beli pa peti poen upisuje Kevin Panter, prethodno pogađa i Zek Ledej. Ipak, seriju Partizana seče Ognjen Dobrić - 7:4!

2. minut - Cepa mrežicu Kevin Panter, odmah je ekpslodirala Arena, prva trojka za crno-bele, ne uspeva to da vrati Fakundo Kampaco - 3:2!

1. minut - Utakmica je počela! Dobra odbrana Crvene zvezde na startu meča, na drugoj strani Ben Bentil pogađa oba slobodna bacanja nakon faula Jama Madara - 0:2!

19:53 - Vođa navijača Partizana odžrao je govor i zabranio ubacivanje bilo kakvih predmeta na parket. 

19:46 - Velike ovacije su dobili košarkaši Partizana kad su istrčali na parket. 

19:42 - Luka Vildoza nije uspeo da se oporavi za ovaj meč te ga nema u sastavu Crvene zvezde. 

19:39 - Nisu navijači Partizana zaboravili Filipu Petruševu sukob sa Lesorom na derbiju tokom regularnog dela sezone pa je centar Crvene zvezde dobio transparent "Cinkaroš". 

Foto: Informer.rs

19:36 - Imao je Nenad Zimonjić poruku za košarkaše Partizana i Novaka Đokovića. 

19:30 - Među navijačima je veliki broj poznatih sportista, tu je Nenad Zimonjić kao i slavna nemačka rukometašica Anja Althaus. 

19:25 - Na meti navijača Partizana sada je bio Filip Petrušev, a potom i Luka Mitrović kog su prozivali gestikulacijom kosih očekuju...

19:19 - Krenuo je Ben Bentil put svlačionice, a onda ušao u "rat" sa navijačima Partizana. Nakon toga, pored Grobara prošao je Jam Madar i izazvao ovacije sa tribina. 

19:15 - Kao što je bilo očekivano, košarkaši Crvene zvezde nisu dobili "toplu dobrodošlicu" kada su izašli na zagravanje.

19:09 - U sastavu Partizana za večerašnju utakmicu je Aleksa Avramović koji se oporavio od preloma šake. 

19:03 - Zanimljivost iz Arene, naime, košarkaš Partizana Džejms Naneli je uoči timskog zagrevanja rešio da se zagreva na polovini koja pripada crveno-belima. 

Foto: informer.rs

19:01 - Sat vremena uoči utakmice dvorane Arene su solidno popunjene i nema sumnje da će tribine biti pune.

Foto: Informer

19:00 - Dobro došli na lajv prenos prve utakmice finalne serije ABA lige između Partizana i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča i Beogradske arene možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija