• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2023

15:15

ŠPANCI U OZBILJNOM PROBLEMU Bez Amerikanca na Mundobasketu?

reuters

Košarka

ŠPANCI U OZBILJNOM PROBLEMU Bez Amerikanca na Mundobasketu?

Podeli vest

Košarkaš Makabija i reprezentativac Španije Lorenco Braun mogao bi da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo, prenosi Basketnjuz.

Mundobasket će biti održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Braun (32) je sa selekcijom Španije osvojio zlatnu medalju prošle godine na Evropskom prvenstvu. On je u utorak osvojio titulu sa Makabijem u izraelskom prvenstvu.

- Nisam siguran da li ću igrati za Španiju na Svetskom prvenstvu. Razmišljam da odustanem od Mundobasketa. Imao sam dugu sezonu, a telo me lomi. Svaki moj korak je mučenje. Videćemo kako će sve da bude tokom leta -  izjavio je Braun za izraelske medije.

Košarkaš Makabija je ove sezone u Evroligi prosečno postizao 16,4 poena i imao je tri skoka, 5,5 asistencija na 35 mečeva.

Foto: reuters

Lorenco Braun

Španija će na SP igrati u grupi sa Iranom, Obalom Slonovače i Brazilom.

Braun je pre Makabija, između ostalih, igrao i za Uniks, Fenerbahče, Crvenu zvezdu, Toronto, Finiks, Minesotu i Filadelfiju, kao i za nekoliko kineskih klubova.

Podsetimo, Braun je sa "crvenom furijom" osvojio Evropsko prvenstvo 2022. godine i bio jedan od najboljih igrača. Španija je tada u finalu savladala selekciju Francuske rezultatom 88:76


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija