• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2023

19:40

EVROLIGA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Jednoglasno izabran prvi čovek Žalgirisa

Košarka

EVROLIGA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Jednoglasno izabran prvi čovek Žalgirisa

Podeli vest

Novi izvršni dirketor Evrolige zvanično je Litvanac Paulijus Motijunas (42).

Tokom današnjeg dana održan je sastanak čelnika najjačeg evropskog klupskog takmičenja na kojem se raspravljalo o novom direktoru, a jednoglasno je odlučeno da to bude prvi čovek Žalgirisa. 

Motijunas će tako zameniti Maršala Glikmana čiji je mandat trajao samo godinu dana. Takođe, svi članovi borda Evrolige su se jednoglasno složili da proslavljeni srpski reprezentativac Dejan Bodiroga ostane na mestu predsednika takmičenja. 

 

Kako je na sajtu Evrolige istaknuto, Litvanac je skoro dve decenije proveo u klubu iz Kaunasa, u kojem je 2007. godine počeo kao direktor komunikacija, potom je napredovao u poziciju generalnog menadžera, dok je od 2013. predsednik i vlasnik kluba. Takođe, on je i direktor Žalgirisove arene. 

Pored Motijunasa, kao kandidati za poziciju izvršnog dirketora Evrolige pominjali su se generalni menadžeri Fenerbahčea Mauricio Gerardini i Efesa Alper Jilmaz, ali je na kraju izbor pao na Litvanca. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija