• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2023

11:15

ŠOK KVOTE ZA ZVEZDU I PARTIZAN! Evo kome kladionice daju prednost pred treći meč finala ABA lige

Starsportphoto

Košarka

ŠOK KVOTE ZA ZVEZDU I PARTIZAN! Evo kome kladionice daju prednost pred treći meč finala ABA lige

Podeli vest

Košarkaši Partizana vode sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige i imaće šansu već u nedelju (20.30, Arena 1 premijum) da u "Pioniru" osvoje prvu titulu nakon deset godina u regionalnom takmičenju.

Ipak, prema procenama kladionica, jako teško će crno-beli uspeti da u svega tri utakmice reše pitanje šampiona i da seriju okončaju takozvanom "metlom", odnosno, rezultatom 3:0.

Prema procenama bukmejkera, veliki favorit u nedeljnom susretu biće košarkaši Crvene zvezde. Kvota da će ekipa Duška Ivanovića zabeležiti pobedu pred svojim navijačima iznosi svega 1,39, sa tendencijom pada. Sa druge strane, koeficijent da će Partizan slaviti u trećem meču iznosi 3,31, što je donekle i razumljivo kada se uzme u obzir tradicija u prethodnih nekoliko godina.

Foto: Starsportphoto

 

Naime, Partizan je Zvezdu pred njenim navijačima poslednji put pobedio u januaru u okviru Evrolige, a pre toga trijumf pred "delijama" ostvario je davne 2016. godine u finalu Košarkaške lige Srbije. Crveno-beli su, dakle, slavili na prethodnih 18 od 20 mečeva na svom terenu u svim takmičenjima.

Partizan će, međutim, pokušati da materijalizuje bolju igru u dosadašnjoj finalnoj seriji i da tako prekine negativan niz na gostujućem terenu. Recept za to može da bude pobeda u pomenutom meču Evrolige, ali i skor u poslednjih nekoliko duela. Partizan protiv Zvezde ima četiri pobede u poslednjih pet mečeva i to su u pitanju dueli odigrani u 2023. godini. Crno-beli su slavili jednom u Evroligi, tri puta u ABA ligi, a jedini poraz doživeli su u Kupu Radivoja Koraća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

Zvezda nema teorije da dobije Partizan 10 utakmica da se igra za redom. Ekipa je elemntarno nepripremljena da igra mečeve u ovom periodu na ovako visokom nivou. Posle nenormalnih promašaja od strane uprave kluba po pitanju trenera i igračkog kadra još na početku sezone, novi trener Ivanović po ko zna koji put radi loš posao kada je to najvažnije. Ekipa van forme, ritma, van fokusa, nervozna. Prevelika minutaža već tradicionalnih ubica Zvezdine igre: Martina, Lazarevića i Bentila je za nevericu. Pitao bih trenera ako već očigledno to ne vidi tokom čitave sezone da li gleda statistiku, valorizaciju...? On se ljuti recimo na Petruševa, sve njegove greške vidi i olako ga menja a ali zato ne vidi ne greške nego nepostojanje na terenu ovih igrača imtotalnu nemoć da urade ama bilo šta korisno za ekipu.? Najbolje igrače takvim vođenjem i izmenama ili izbacuje iz ritma ili im ne daje prostor da uđu u ritam. Zna se koji sunigrači najbolji i koji moraju da počnu od prvog momenta meča i koji treba da igraju domoadanja sa nogu a koji su tu samo da ih odmaraju po par minuta.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija