• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

12:38

HIT SNIMAK! Kešelj razvalio koš u Informeru, ali nije mogao ništa rekordu našeg novinara! Ko vam je taj? Jel ste doveli Milera? (VIDEO)

Instagram

Košarka

HIT SNIMAK! Kešelj razvalio koš u Informeru, ali nije mogao ništa rekordu našeg novinara! Ko vam je taj? Jel ste doveli Milera? (VIDEO)

Podeli vest

Gost Informer televizije ovog utorka bio je nekadašnji srpski košarkaš Marko Kešelj, koji je pokazao da ga šut i dalje dobro služi, ali i da mora više da se potrudi da bi oborio rekord koji u našoj "plej zoni" koji drži novinar redakcije, Nikola Šević.

Nekadašnji sprski as bio je oduševljen novim prostorijama Informera i našom "sobom za zabavu", a čim je ugledao koš, latio se lopte! Ređali su se poeni, ali je vremenom postalo jasno da bivši igrač brojnih evropskih klubova neće uspeti da nadmaši uspeh našeg novinara, koji je i dalje nedodirljiv!

Pokušavali su Nikolu Ševića da ugroze i doskorašnji trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević, ali i vaterpolisti Nikola Rađen i Duško Pjetlović, ali nisu uspeli. Najbliži da novinara hronike skine sa trona bio je upravo Kešelj, ali mu košarkaško znanje i bogata karijera nisu baš bili od pomoći.

 

- Ko vam je taj? Kako bre 522? Jel ste to doveli Redžija Milera u Informer? Dovedite mi da ga upoznam - poručio je Kešelj (koji je postigao 412) u neverici, ali kroz osmeh.

Bivšem srpskom sportisti nismo mogli da uslišimo želju, jer je kolega Šević imao slobodan dan, ali je pao dogovor da kada sekretar za Ministarstvo u sportu bude imao malo vremena, dođe do okršaja njih dvojice.

Marko Kešelj koji je ponikao u „As basketu“, je sa 16 godina prešao u „Avala Adu“ (tadašnju Megu), da bi potom otišao u inostranstvo, u Đironu. Posle sezone u Đironi odigrao je jednu u Kelnu kod Saše Obradovića, a to je bila odskočna daska za reprezentaciju i povratak u Zvezdu.

U Crvenoj zvezdi igrao je od 2008. do 2010. i za to vreme postigao 874 poena na 99 zvaničnih utakmica.

Foto: sns.org.rs

 

U kolekciji ima zlato sa juniorskom reprezentacijom na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu 2007, zlato sa reprezentacijom do 20 godina sa Evropskog prvenstva u Rigi 2008. i najsjajniju medalju sa Univerzijade u Beogradu 2009. godine. Istakao se na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine, kada je šutirao trojke neverovatnih 60 odsto (21 od 35), i bio drugi trojkaš šampionata. Tada je bio treći strelac nacionalnog tima sa 100 postignutih poena, samo tri manje od vodećeg Nenada Krstića. Srbija je tada zauzela četvrto mesto, a u polufinalu protiv domaće selekcije uskraćeni smo za pobedu, kada su sudije priznale pobedonosni koš Tunčerija, iako je pre toga nagazio aut liniju. Kešelj je pružio dobre partije i na Evropskom šampionatu u Litvaniji 2011. godine, kada je Srbija zauzela sedmo mesto. 

Nakon osvojene Evrolige sa Olimpijakosom, karijera mu je krenula silaznom putanjom i više nije zaigrao za Srbiju ni na jednom velikom takmičenju. Ističe da mu je prelazak u Valensiju, u septembru 2012, bila najveća greška u karijeri.

Foto: Starsportphoto

 

- Ostaje žal što je moja karijera od te 25. godine krenula nekim čudnim tokom. Blago rečeno. Posle osvajanja Evrolige, verovatno sam napravio najveću grešku u karijeri kada sam otišao u Valensiju. I kada razmišljam o karijeri, najviše mislim o tom pogrešnom koraku. Najviše me kopka šta bi bilo da nisam napravio taj korak i da sam ostao u Olimpijakosu, kao što je trebalo. Ali, ko zna zašto je to dobro. Život ide dalje. (…) Sve je to jedna velika škola. Neke stvari treba ostaviti u prošlosti i sećati se onih dobrih. Ne treba kukati za prosutim mlekom. Ali da je bilo prostora da mi karijera bude još bolja, to nema dileme - rekao je svojevremeno Kešelj.

Valensiju je napustio već u februaru 2013. i zaigrao za Le Man. Potom je nastupao za Asvel, Megu, Lavrio iz Grčke i Ostende, da bi se u leto 2017. vratio u Crvenu zvezdu i u njoj igrao do 2019. godine. U proleće 2020. saopštio je da prekida igračku karijeru. 

Foto: Starsportphoto

 

- Poslednjih nekoliko godina u Belgiji i Crvenoj zvezdi, više su mi predstavljale psihološko opterećenje, nego zadovoljstvo. To mi je u svakodnevni život unosilo nervozu, a ne sreću kakvu sam nekada imao kroz trening i utakmice. Nestala je ona draž koju imaš kada igraš i boriš se. Toga nije bilo, košarka je postala opterećenje i počeo sam da razmišljam da je vreme da se okrenem nekim drugim stvarima. Bilo mi je logičnije da potražim neku novu energiju i zadovoljstvo na drugom mestu, nego da na nekom nižem nivou dokazujem sebi i drugima da mogu da igram još dugi niz godina. Čovek pre svega treba psihički da pregura taj momenat i da se posveti drugim stvarima. Meni se to poklopilo sa rođenjem drugog deteta, posvetio sam se porodici i sada lagano idemo dalje - rekao je i dodao da se posvetio biznisu, uzgoju borovnica.

U avgustu 2020. postao je potpredsednik Košarkaškog kluba „Crvena zvezda“.  Postao je i poslanik u Skupštini Srbije, ali je u novembru 2022. podneo ostavku na tu funkciju i preuzeo funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za sport. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija