• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

18:00 >> 21:14

KRAJ: Igraće se MAJSTORICA, Zvezda odbranila domaći teren!

Starsportphoto©

Košarka

KRAJ: Igraće se MAJSTORICA, Zvezda odbranila domaći teren!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u okviru četvrtog meča finalne serije ABA lige dočekuju Partizan.

Preživela je Crvena zvezda prvu "meč loptu" koju je Partizan imao u Pioniru pošto je pred svojim navijačima uspela da slavi u trećem duelu finalne serije. Ipak, pred izabranicima Duška Ivanovića nalazi se još jedan težak ispit budući da je već danas na programu u četvrti duel koji će odlučiti šampionsko pitanje u ABA ligi. 

Crveno-beli su u nedelju pružili daleko bolju partiju nego na prve dve utakmice, posebno u četvrtoj četvrtini. Sa druge strane, Partizan je bio napadački raspoložen, ali je odbrana Zvezde u nastavku meča prelomila pitanje pobednika. 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd     Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Dobrić, Martin, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil. 

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Egzum, Naneli, LEsor, Trifunović, Anđušić, Madar. 

UŽIVO: 

KRAJ! 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Nije bilo problema na tribinama sve do sada... Avramović se žali da ga je nešto pogodilo sa tribina i sada sledi pražnjenje dela tribine do kraja utakmice ostalo je svega 40ak sekundi! 

40. minut - Stavlja Kampaco tačku na ovu utakmicu trojkom sa devet metara, a onda i silovita blokada Luke Mitrovića posle prodora Madara - 68:54!

39. minut - Sigurno zakucavanje Luke Mitrovića, a potom Kampaco krade loptu i "po burek" u kontri šalje Pantera koji pravi faul - 65:54!

39. minut - Prljav... Nesportski faul Jama Madara! Izraelac je udario Petruševa koji je pokušao da zakuca, dobio je cenatar Zvezda dva bacanja, a lopta će potom biti za crveno-bele - 63:54!

38. minut - Sjajna blokada Martina, kontra Kampaca i laki poeni uz faul Zeka Ledeja. Ipak, nakon gledanja snimka centar Zvezde zbog reakcije nakon blokade dobija tehničku grešku, a poeni Kampaca bivaju poništeni. Lopta za crno-bele - 62:54!

38. minut - Au... Proključao je Pionir nakon trojke Fakunda Kampaca, Zvezda ponovo ima osam poena prednosti - 62:54!

37. minut - Vraća trojku Dante Egzum i to iz driblinga - 59:54!

Foto: Starsportphoto©

36. minut - Tek što je kročio na teren Lazarević je raspalio Pionir, trojka za Zvezdu koja crveno-belima donosi osam poena prednosti - 59:51!

36. minut - Dobra odbrana Zvezde, ali loš šut Vildoze, na drugoj strani to kažnjava Kevin Panter i vezuje šesti poen - 56:51!

35. minut - Vildoza seče seriju Partizana - 56:49!

34. minut - Imala je Zvezda 17 poena prednost, a nakon novog koša Kevina Pantera sada je samo pet razlike - 54:49!

34. minut - Smanjuje Partizan zaostatak, sada je samo sedam razlike, odmah tajm-autom reaguje Duško Ivanović - 54:47!

33. minut - Još jednom laki poeni za Fakunda Kampaca, ali napada u tranziciji Egzum i dobija dva bacanja koja plej Partizana koristi - 54:43!

32. minut - Seče seriju Partizana Stefan Marković koji je ostao potpuno sam u šutu za tri poena, na drugoj strani vraća Ledej posle prodora - 52:41!

31. minut - Šansa da se Partizan dodatno približi nakon greške Bena Bentila, Lesor u napadu hvata ofanzivni skok pošto je šut promašio Avramović. Bez poena pun minut u poslednjem periodu - 49:39!

Treća četvrtina: 

Foto: Starsportphoto©

30. minut - Uspeva Partizan da istopi prednost crveno-belih u finišu treće četvrtine, pogodio je za tri Aleksa Avramović - 49:39!

29. minut - Prekida Zek Ledej seriju Crvene zvezde, poludeo je Ivanović zbog loše odbrane svoje ekipe, a potom faul u napadu za Hasana Martina - 49:34!

28. minut - Nižu se greške Partizana, dva promašaja Koprivice, potom izgubljena lopta Anđušića, na drugoj strani poeni za Vildozu sa linije penala - 49:32!

27. minut - Raste prednost Zvezde, mora još jednom tajm-aut da zatraži Željko Obradović nakon lakih poena Hasana Martina posle asistencije Petruševa - 47:32!

26. minut - Uspešan "čelindž" Duška Ivanovića, sudije su promenile svoju odluku i svirale faul u napadu Dante Egzumu. Istom merom uzvraća Petrušev koji pravi korake...

25. minut - EKSPLOZIJA DOBRIĆA! Brutalno je srpski reprezentativac zakucao i posterizovao Matijasa Lesora, a potom i sjajna odbrana za "Kninsku kobru" - 45:32!

25. minut - Hvata ofanzivni skok Luka Mitrović, ali je centar Zvezde fauliran, koristi samo jedno od dva bacanja. Na drugoj strani faul u napadu Zeka Ledeja - 43:32!

24. minut - Nastavlja se rapsodija Ognjena Dobrića, sada napada Pantera i poentira posle prodora, vraća to Dante Egzum posle ofanzivnog skoka - 42:32!

Foto: Starsportphoto©

23. minut - Rešeta Ognjen Dobrić, evo je još jedna trojka, vezuje šuter crveno-belih pet poena i donosi domaćinu 12 poena prednosti - 40:28!

23. minut - Faul u napadu Alena Smailagića, kažnjava to novim flouterom Ognjen Dobrić, ali brzo vraća Džejms Naneli - 37:28!

22. minut - Pogađa Dante Egzum nakon prodora, vraća to trojkom na drugoj strani Fakundo Kampaco, druga trojka za Argentinca iz pet pokušaja - 35:26!

21. minut - Prvi napad u drugom poluvremenu za Zvezdu, ali crveno-bele gube loptu. Sa druge strane, faul Petruševa nad Smailagićem - 32:24!

Druga četvrtina:

20. minut - Ne koristi Zvezda poslednji napad u prvom poluvremenu, ali na odmor odlazi sa osam poena prednosti. 

19. minut - Još jedna dobra odbrana Crvene zvezde i trojka za Fakunda Kampaca, eksplodirao je Pionir, ali i omaleni Argentinac - 32:24!

Foto: Starsportphoto©

18. minut - Greška Kevina Pantera, krade loptu Luka Vildoza, a potom lagano poentira u kontranapadu - 27:24!

17. minut - Cepa mrežicu Filip Petrušev i prekida loš napadački niz Crvene zvezde, ali na drugoj strani vraća to Kevin Panter - 25:24!

17. minut - Ne uspeva Zvezda da pronađe napadački ritam u drugoj četvrtini, tajm-aut traži Duško Ivanović budući da su crveno-beli za skoro sedam minuta postigli svega 2 poena...

16. minut - Nedović ne uspeva da pogodi za tri poena, na drugoj strani to kažnjava Danilo Anđušić - 22:22!

15. minut - Promašaj Filipa Petruševa na ziceru, ali uspeva to da popravi Ben Bentil posle ofanzivnog skoka, idemo na novi tajm-aut - 22:20! Nakon minuta predaha greška Kevina Pantera, na parket se vraća Aleksa Avramović...

15. minut - Nastavljaju se muke Crvene zvezde, nesportski faul sada pravi Branko Lazić, ali Kevin Panter ne koristi dodatno bacanje. Imaće Partizan i dodatni posed - 20:20!

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Faul u napadu Luke Mitrovića, centar crveno-belih uradi u probleme sa ličnim grešakama pošto ih već ima tri, Zvezda bez poena u prva četiri minuta nastavka. Kažnjava to Panter novom trojkom Partizana - 20:19.

13. minut - Još jedna dobra odbrana Zvezde, sada je napad Partizana istekao! Nešto slabiji ritam na startu druge četvrtine...

12. minut - Novi promašaj Luke Mitrovića na jednoj strani, dok na drugoj kažnjava to Alen Smailagić  - 20:16!

11. minut - Izlazi lopta iz obruča nakon šuta Fakunda Kampaca, kupi skok Egzum i otvara napad Partizana, ali ne pogađa Australijanac sa poludistance. 

Prva četvrtina:

10. minut - Još jedna dobra odbrana crveno-belih, a na drugoj strani laki poeni za Luku Mitrovića nakon ofanzivnog skoka - 20:13!

Foto: Starsportphoto©

10. minut - Drugi faul Hasana Martina, na liniju penala će Dante Egzum koji prekida seriju crveno-belih, ali pogađa samo jedno bacanje - 18:13!

9. minut - Izuzetna reakcija u odbrani Ognjena Dobrića koji otvara kontru za Kampaca, a Argentinac to lagano koristi. Odmah tajm-aut Željka Obradovića - 18:12!

9. minut - Velika greška Jama Madara, Zvezdin napad bio je na isteku, ali je Izraelac divljački faulirao Kampaca koji će na liniju penala. Argentinac pogađa tek jedno od tri slobodna bacanja - 16:12!

8. minut - Serija promašaja na obe strane, Zvezda ima napad nakon nove greške Matijasa Lesora.

7. minut - Raspalio se Ognjen Dobrić, pogađa svoj dobro prepoznatljiv flouter! Na drugoj strani bonus Zvezda ispunjava Stefan Marković faulom nad Lesorom - 15:12!

6. minut - Vode crveno-beli, Kampaco je promešao odbranu Partizana i pogodio lagano pored Matijasa Lesora - 13:12!

6. minut - Ide prva trojka za crveno-bele, Dobrić pogađa posle tajm-auta, a na drugoj strani nova greška Partizana pošto je Ledej gazio liniju - 11:12!

5. minut - Pogađa Petrušev uz faul Ledeja, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje. Ipak, Zvezda je izašla u presing i osvojila loptu nakon - 8:12! Idemo na prvi tajm-aut...

Foto: Starsportphoto©

5. minut - Nižu se promašaji Zvezde iz izglednih pozicija, ne uspeva da pogodi Petrušev, potom ni Nedović što koristi Ledej i povećava prednost Partizana - 6:12!

4. minut - Nova trojka za Partizan, sam je u uglu ustao Zek Ledej i pogodio - 6:10!

4. minut - Napao je Džejms Naneli koš Zvezde posle "pikenrola" i pogodio preko Hasana Martina. Na drugoj strani silovito zakucava Filip Petrušev - 6:7!

3. minut - Pametan potez Luke Vildoze koji je naterao Avramovića na faul prilikom šuta za tri poena, Argentinac pogađa dva od tri slobodna bacanja - 4:5!

3. minut - Gubi loptu Vildoza, kontra za crno-bele i trojka Alekse Avramovića. Na drugoj strani faul u napadu pravi Hasan Martin - 2:5!

2. minut - Sjajna odbrana Zvezde u kontri zakucava Filip Petrušev. Napada i Partizan "u leđa" seče to faulom Luka Mitrović, a Avramović promašuje trojku - 2:2.

1. minut - Utakmica počinje! Prvi napad na meču za Partizan i laki poeni za Matijasa Lesora sa niskog posta - 0:2! Dobar napad crveno-bele na drugoj strani, ali ceo koš promašuje Branko Lazić... 

Aleksa Avramović nalazi se u startnoj petorci Partizana za večerašnji meč. 

18:49 - Kao što je bilo očekivano, navijači Crvene zvezde "toplo" su dočekali Matijasa Lesora i Željka Obradovića. 

18:42 - Paklen doček za košarkaše Partizana.

18:39 - Košarkaši Crvene zvezde dobili su velike ovacije prilikom izlaska na zagrevanje! 

18:34 - Kao što je i najavljeno, sektor pod nazivom "Počasna mesta" večeras će biti prazan. 

Foto: informer.rs

18:20 - Preokret! Izašli su zvanični sastavi za večerašnju utakmicu, a među crno-belima nema Janisa Papapetrua. Grčki internacionalac ima problema sa ramenom i večeras ga menja Tristan Vukčević. 

Foto: Informer

18:09 - Očekuje se da se treneri obe ekipe opredele za iste sasteve... 

18:03 - Na parketu Pionira pojavio se i sportski direktor Partizana, Zoran Savić i odmah je počelo skandiranje sa tribina budući da nije među omiljenima kod navijača Crvene zvezde. 

18:01 - Ponovo je na meti navijača Crvene zvezde na startu utakmice bio Uroš Trifunović. 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos četvrte utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pozdrav Čovke

pre 11 meseci

Ni Lojzek ni Zmago, ni Rumenuglo, ni 6 NBA legionara ne pomažu kad Zvezda gazi!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija