• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.06.2023

16:39

SRBIJA OBEZBEDILA KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE! Naše košarkašice savladale Crnu Goru posle velike drame, SLEDI BORBA ZA PETO MESTO

EPAIMAGES

Košarka

SRBIJA OBEZBEDILA KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE! Naše košarkašice savladale Crnu Goru posle velike drame, SLEDI BORBA ZA PETO MESTO

Podeli vest

Ženska košarkaška Pobedila je Crnu Goru rezultatom 63:58 i tako obezbedila borbu za peto meto na Evropskom prvenstva, a uspela je i da se plasira na kvalfikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Obe reprezentacije su krenule žestoko u ovaj duel, na obe strane gledali smo precizne šuteve. Kada god bi Srbija povela, Crna Gora bi se vratila u igru, a svako bi trebalo istaknuti dve trojke Jelene Vučetić.

Ponovo se Srbije odvojila trojkom Aleksandre Crvendakić, tako da se prva četvrtina završila rezultatom 19:16 u korist naših devojaka.

Održavale su naše devojke prednost i u drugoj četvrtine, a ponovo se najviše isticala Aleksandra Crvendakić.

U jednom momentu smo imali i dvocifrenu prednost, ali poenima Nataše Mek, Crna Gora je ponovo uspela da spusti prednost na jednocifrenu.

Srbija je na poluvreme otišla sa  rezultatom 38:31 u svoju korist.

Dobar deo treć četvrtine, naše devojke su održavale dvocifrenu prednost, jednostavno su bile svežije, dok se rivalki već osećao umor.

Takođe trebalo istaknuti fenomenalnu odbranu Srbije u ovoj četvrtini koja se završila rezultatom 53:43.

Napravila je sjajnu seriju Crna Gora u poslednjoj četvrtini, Srbiji je tada splasnula prednost na samo tri razlike.

Ipak, uspela su naše devojke da sačuvaju prednost i dođu do trijumfa.

Našu reprezentaciju danas je predvodila Ivon Anderson sa 21 poen, dok Aleksandra Crvendakić postigla 11 poena.

U Crnoj Gori najefikasnija je bila Nataša Mek sa 20 poena, a Marija Leković je ubacila 18 poena.

Srbija će se za peto mesto boriti protiv selekcije Nemačke koja je danas bila bolja od Češke rezultatom 71:69.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija