• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

18:47

Konačno! Istorijski dan! Evroliga i FIBA se dogovorile i zakopale ratne sekire!

AP/Photo

Košarka

Konačno! Istorijski dan! Evroliga i FIBA se dogovorile i zakopale ratne sekire!

Podeli vest

Svetska košarkaška federacija (FIBA) i Evroliga postigle su dogovor da se u sezoni 2023/24 ne preklapaju termini utakmica reprezentacija i klubova koji igraju evropsko elitno takmičenje, saopšteno je danas na sajtu FIBA.

Kako je saopšteno, dve strane će u narednih 12 meseci nastaviti razgovore u zajedničkom cilju da se nađu kompromisna rešenja zarad dobrobiti košarke.

Ovo je veliki korak napred posle nekoliko godina u kom su dve strane bile u "ratu", a pretpostavlja se da će od sezone 2024/25 kalendari reprezentativnih kvalifikacija i Evrolige biti usklađeni da bi svi najbolji igrači koji igraju u Evropi mogli da igraju za svoje državne timove u kvalifikacijama za velika košarkaška takmičenja.

 

 

Dolaskom Dejana Bodiroge na čelo Evrolige situacija se značajno popravila, a sada je napravljen ogroman korak ka normalizaciji tih odnosa.

FIBA je odlučila da ukine novembarski prozor kvalifikacija, tako da će postojati samo onaj februarski nakon nacionalnih kupova i on će biti produžen.

Isto tako, Evroliga je izašla u susret, tako da će pauza u takmičenju tokom februara trajati dve sedmice.

Ovo u principu znači da će oni najbolji igrači biti na raspolaganju za nastupe sa nacionalnim timom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija