• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2023

17:44

Evo ko će igrati za Srbiju na predstojećem Mundobasketu

Reuters

Košarka

Evo ko će igrati za Srbiju na predstojećem Mundobasketu

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije biće žestoko oslabljena na predstojećem Mundobasketu u Japanu, Filipinima i Indoneziji, pošto selektor Svetislav Pešić neće moći da računa maltene na čitavu petorku, zajedno sa najboljim igračem sveta Nikolom Jokićem.

Osim NBA šampiona, na raspolaganju iskusnom stručnjaku neće biti ni Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, a po svoj prilici ni Ognjen Jaramaz, Stefan Jović i Aleksej Pokuševski.

Ostaje pitanje, ko bi mogao uopšte da bude na spisku putnika za Manilu? Pešić će sutra od 16.00 saopštiti širi spisak, a na njemu bi trebalo da se nađe nekoliko vrlo kvalitetnih košarkaša. Jasno je, ipak, da će to biti daleko slabiji tim nego da su u njemu pomenuti košarkaši, koji iz različitih razloga neće nositi dres Srbije krajem ovog leta.

Foto: Starsportphoto

 

 

Najpre, ekipu će kao kapiten predvoditi Bogdan Bogdanović, momak koji kad god je bio zdrav, bio je deo tima i uvek je doprinosio veoma mnogo. Uz njega, glavne uzdanice na bekovskim pozicijama trebalo bi da budu Aleksa Avramović iz Partizana, Nemanja Nedović iz Crvene zvezde, kao i Marko Gudurić iz Fenerbahčea. Na prvi pogled je jasno da je od klasičnih plejmejkera tu samo Avramović, pa bi trebalo očekivati da na prenosu lopte budu i Bogdanović i Nedović, pa na kraju krajeva i Gudurić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Očekuje se da deo tima bude i bek Baskonije Vanja Marinković, kao i doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić. Na krilnim pozicijama na spisku bi trebalo da bude i povratnik među crveno-bele Dejan Davidovac, a moguće je da mesto, barem na širem spisku, dobiju Danilo Anđušić i Uroš Trifunović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Što se tiče visokih pozicija, kad nema Jokića otvara se mogućnost za brojne košarkaše. Na pripremama bi, bez dileme, trebalo da se pojave Filip Petrušev, Luka Mitrović, Alen Smailagić, Marko Jagodić-Kuridža, Balša Koprivica, Dušan Ristić i Boriša Simanić, a najveće ime u reketu svakako će biti Nikola Milutinov. Verovatno i prvi centar reprezentacije.

Foto: AP/Photo

 

 

Ostaje da se vidi šta će Pešić uraditi povodom situacije sa Milošem Teodosićem i Nemanjom Bjelicom. Teodosić je zdrav, imao je dobru sezonu iza sebe, ali je poznato da je prošle godine izostavljen sa spiska igrača za Evropsko prvenstvo. Pešić je rekao da popularni Teo nije otpisan, mada je iskusni plejmejker, nezvanično, bio vrlo ljut zbog te odluke.

Što se tiče Bjelice, utisak je da za njega neće biti mesta na Pešićevom spisku, zbog činjenice da je maltene čitavu prošlu sezonu bio povređen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija