• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

06:20

Čuveni as o otkazima! Rebrača: Nema više kulta reprezentacije

Starsportphoto

Košarka

Čuveni as o otkazima! Rebrača: Nema više kulta reprezentacije

Podeli vest

Slavni košarkaš Željko Rebrača za Informer kaže da je devedesetih godina bilo nezamislivo da se toliko igrača ne odazove pozivu selektora.

Centar Denvera Nikola Jokić odjavio je selektora Svetislava Pešića i Srbiju i neće nastupati na Mundobasketu od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima. 

I dok se nacija pitala zašto se Jokić nije odazvao pozivu u nacionalni tim, on se provodio u Somboru i slavio pobede svojih konja na trkama, a provodio se i Nikola Kalinić, i to na moru u Herceg Novom. Upravo njega je prošle godine Pešić označio kao najvažnijeg igrača reprezentacije, ali mu se član Barselone sada zahvalio jer je umoran.

Dužni da se obrate

Vasilije Micić takođe neće igrati na šampionatu, mada je za njega selektor rekao da je obnovio povredu ramena. Ono što je jedino sigurno jeste da niko od njih nije izašao u javnost i obavestio navijače u Srbiji, da neće igrati i zašto neće.

Kako za Informer kaže slavni Željko Rebrača, to je u njegovo vreme bilo nezamislivo.
- Neću da ulazim u razloge ko je i zašto odustao. Ne postoji kult reprezentacije, jednostavno. Mi smo dolazili da igramo za nacionalni tim i da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način. Treba svako da izađe i kaže zašto ne može ili neće da igra. Razumem da možda ima i onih koji ne mogu da se nose s velikim pritiskom. Pošteno bi bilo prema reprezentaciji i narodu da im se obrate, a ne da se priča svašta po kuloarima - jasan je Rebrača.

Foto: Starsportphoto

Selektor Pešić neće moći da računa na Jokića

Svetski i evropski šampion s reprezentacijom Jugoslavije kaže da su se u njegovo vreme igrači odmarali samo po pet ili šest dana.

Spremali se celo leto

- Svako gleda svoje prioritete, a košarka je postala biznis. Nekada si kroz reprezentaciju pravio ugovor. Ako se pokažeš u dresu svoje zemlje, dobro ćeš proći. Danas se plaćaju potencijali, igrači donose odluke u dogovoru sa svojim timovima... Jokić je odigrao mnogo utakmica, ispražnjen je verovatno... Ne krivim nikog, ali u naše vreme toga nije bilo, celo leto smo provodili zajedno i spremali se. Imali samo pet-šest dana za odmor, pa iz reprezentacije pravo u klub i tako godinama. Momcima koji su se sada odazvali treba skinuti kapu - jasan je Rebrača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija