• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2023

22:24

"ORLIĆI" U FINALU EP! Srbija odjavila i Nemce, za zlato sa Španijom!

KSS

Košarka

"ORLIĆI" U FINALU EP! Srbija odjavila i Nemce, za zlato sa Španijom!

Podeli vest

Košarkaši Srbije za uzrast do 18 godina pobedili su Nemačku u polufinalu Evropskog prvenstva u Nišu.

Srbija je uspela da rezultatom 65:54 pobedi Nemačku i plasira se u finale, gde će se za zlatnu medalju boriti sa aktuelnim šampionom Španijom.

Prvo poluvreme proteklo je u borbi u svim parametrima ravnopravnih rivala. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi naš tim zahvaljujući pet vezanih poena Pavla Nikolića 42 sekunde pre odlaska na veliki odmor poveo 38:33. Na istoj distanci ekipe su otišle u svlačionice.

U dobrom ritmu Orlići su počeli i drugo poluvreme. Trojka Ćurčića, poeni Topića i u 22. minutu Srbija je povela 46:35. Nemačka je uzvratila sa brzih 5:0 i vratila se u igru.

Foto: fiba.com

 

Dugo potom čekalo se na poene sa obe strane. Prvi su pogodili Nemci, i to trojku, kojom su spustili na 46:42 i naterali Nenada Stefanovića na minut odmora. Potencijalni problem za naš tim bila je i treća lična greška kapitena Nikole Topića već polovinom trećeg perioda.

Bogoljub Marković je odbio nalet Nemačke i pokrenuo naš tim. Ubrzo je dodao i dva penala, Đurčić pogodio iz kontre, pa Bošnjaković uz faul, da bi ovaj deo igre zaključio Ristić iz kontre za 57:45. Bili su to trenuci u kojima je naš tim igrao mnogo brže, ali pre svega agresivnije u odbrani.

Topić pod košem, Bošnjaković za tri i Srbija je za manje od minut i po igre u poslednjem periodu pobegla na 62:45. Ispostavilo se da su Orlići tada slomili rivala. Nemačka je imala još jedan nalet, u seriji 5:0 za 62:50. Ali, naši momci nisu dozvolili rivalu da ugrozi njihovu prednost i otšli su u finale.

Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Topić sa 16 poena, Bogoljub Marković i Pavle Nikolić su ubacili po 11.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija