• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

02.08.2023

07:00

Bogi je heroj zlatnih "orlića": Sa "jednom nogom" odigrao celo EP!

kss.rs

Košarka

Bogi je heroj zlatnih "orlića": Sa "jednom nogom" odigrao celo EP!

Podeli vest

Mladi srpski košarkaški reprezentativac Bogoljub Marković sa povredom noge odigrao je čitavo Evropsko prvenstvo i bio jedan od predvodnika "orlića" do zlatne medalje.

Popularni Bogi beležio je prosečno 14 poena po meču, ali gotovo niko van samog nacionalnog tima ne zna da je mladi košarkaš Mege doživeo povredu u poslednjoj pripremnoj utakmici.

Mnogi bi tad odustali, misleći na budućnost, na karijeru i narednu klupsku sezonu, ali Marković je stegao zube i odigrao vanserijski svih sedam mečeva.

- Niko me nije terao da igram za reprezentaciju. Imao sam jaku želju da pomognem ekipi koliko mogu. Osećao sam bol tokom celog prvenstva, ali uz pomoć medicinskih stručnjaka iz reprezentacije, koji su mi stvarno pomogli, bilo mi je lakše iz dana u dan. Trenutno ne znam u kakvom je stanju noga, ali doktor mi je rekao da bi bilo bolje da nisam igrao prvenstvo. Međutim, nisam hteo da zbog povrede propustim nešto tako veliko kao što je obući dres sa svojim prezimenom i igrati za reprezentaciju. To je takva čast koju je imalo, eto, samo nas 12 dečaka mog uzrasta u celoj Srbiji - kaže ponosno Bogoljub.

Oduševljen Jokićem

Nije teško pogoditi ko je Bogijev idol, odnosno kojem se srpskom košarkašu najviše divi.

- Nikola Jokić, naravno. Sviđa mi se njegova opuštenost, ljubav sa kojom igra košarku. To me nekako motiviše.

Srbija je do trofeja došla pobedama nad Češkom, Finskom, Slovenijom, Danskom, Izraelom, Nemačkom, dok je u finalu savladana Španija, dvostruki uzastopni šampion Evrope, koji je došao u Niš da brani trofej.

- Utisci su fantastični. Nisam igrao pred toliko publike kao u Nišu, a bilo je dosta njih koji su došli baš zbog mene. Osvojiti zlato na turniru na kojem nas niko nije smatrao favoritom poseban je osećaj, koji nikad neću zaboraviti. Bilo mi je neverovatno koliko je dece želelo da se fotografiše sa mnom, pa njihove suze... To je nešto sasvim novo za mene, koji imam 18 godina - dodao je iskreno Bogi.

Foto: KK Mega

 

Počev od četvrtfinala EP, sa tribina su ga bodrili majka i otac.

- Majka se nikada nije bavila sportom, a otac je trenirao košarku, ali nikada ozbiljno, prestao je da igra sa 17 godina. Zato je i njima sve ovo novo kao i meni. Imam njihovu punu podršku. Sigurno se i oni lepo osećaju zbog svega što se meni dešava.

Bio golman

Marković je počeo da trenira u školici košarke Plej of u Užicu, a za Slobodu iz rodnog grada počeo je da igra 2018. godine. Posle dve godine prešao je u Megu. Zanimljivo je, međutim, da se pre košarke oprobao u fudbalu, i to na poziciji golmana u užičkoj Slobodi.

- Fudbal sam počeo da treniram da bih išao zajedno sa drugovima iz odeljenja. Kako smo odrastali, već u drugom razredu osnovne škole, košarka mi je privukla pažnju, a i moj otac je kao dete igrao košarku. Često smo gledali košarkaške utakmice i jednog dana sam otišao na trening u školicu Plej-of - priseća se Marković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)
Live TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)

Tema "Info večeri" bila je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici. Na glasanju Zapad nije dobio ogromnu većinu kao što je očekivao, ali će svakako to koristiti kao sredstvo protiv Republike Srpske. Da li ova neobavezujuća rezolucija može postati obavezujuća? Na ovu temu govorili su: Željko Čurović, predsednik Saveza Srba u Crnoj Gori, advokat Aleksandar Cvejić i Zoran Buljugić, pisac i prevodilac.

24.05.2024

22:50

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija