• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2023

20:47

Nema šale! “Orlovi” pregazili Portoriko

Starsportphoto

Košarka

Nema šale! “Orlovi” pregazili Portoriko

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije razbila je ekipu Portorika rezultatom 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:29).

Bila je to peta pripremna utakmica ekipe selektora Svetislava Pešića uoči Svetskog prvensta u Manili (25. avgusta – 10. septembra), ali prva i jedina pred domaćom publikom u beogradskoj Areni i sve je savrđen funkcionisalo.

Naši momci opravdali su ulogu favorita i što je najvažnije deklasirali protivnika sa kojim će se sastati i na Mundobasketu, u okviru B grupe. Taj meč na programu je 28. avgusta, a protivnici u grupnoj fazi su i Kina i Južni Sudan.
Selektor Pešić protiv Portorika odlučio je da u sastavu ne bude Dušana Beslaća, dok je tu bio mladi Nikola Topić. Najviše poena postigli su Ognjen Dobrić 23, Bogdan Bogdanović 15 i Nikola Jović 11, a što je još važnije svi su se upisali u strelce. Sa druge strane, istakao se Voters sa 11 poena i Ford sa deset.

Foto: Starsportphoto

 

"Orlovi" su pred 10.000 navijača i solidno popunjenom Arenom, kada se u obzir uzme da meč nema rezultatski značaj i da nije previše atraktivan protivnik, krenuli silno od starta.

Od prvog momenta su oni kojima je Kari ukazao poverenje isto i opravdali. Nametao se Majamijev Nikola Jović, igrao sjajnu odbranu, ali i upisivao poene, dok je Stefan Jović, iako se kasno priključio ekipi zbog zdravstvenih problema nekog od članova porodice, odlično razigravao ekipu.

Odmah je pokazao zašto ga selektor redovno pominje i računa na njega, a u drugoj četvrtini razigrali su se svi. Košarkaši Portorika nisu znali šta ih je snašlo, pa, iako je kvota bila uoči meča 16,0 na pobedu gostiju, 40 poena na poluvremenu nisi baš svi očekivali.

Gde su krenuli naši momci tu su i nastavili, a drugo poluvreme kapiten Bogdan Bogdanović započeo je trojkom. Njemu je meč protiv Portorika bio 100. u dresu Srbije. Razigrao se i Ognjen Dobrić kog je publika, kada ga je Pešić izveo iz igre jer je prednost rasla i do skoro 50 razlike, pozdravljen ovacijama. Nikola Jović je pokazao da mu znači i te kako što će nositi dres Srbije na Mundobasketu, pa je jedan poen uz faul proslavi urlikom, kao da je takmičarska utakmica u pitanju.

Foto: Starsportphoto

 

U poslednjoj deonici se i pomalo uspavana publika probudila, a najveće ovacije dobio je mladi Topić, MVP nedavno završenog U18 Evrobasketa. Stvari su, očekivano, išle glatko do samog kraja iako se postava znatno izmenila, pa je meč završen ubedljivom pobedom.

Naši momci sutra uveče putuju u Kinu gde će odigrati pripremne mečeve sa domaćinom kog predvodi Aleksandar Saša Đorđević, kao i sa Brazilom. U Manilu bi trebalo da stignu 23. avgusta.
Podsetimo, Srbija je prethodno odigrala dve trening utakmice protiv Poljske i Bosne i Hercegovine i u obe slavila, ko i protiv Grčke na Akropolis kupu u Atini. Poražena je samo od Italije sa 89:88.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!
Besramno!

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!

Crnogorski parlament raspravljaće o predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu tek krajem juna, tj. za mesec dana, iako je debata po planu trebalo da bude na dnevnom redu ovih dana. U međuvremenu, DPS "ražalovanog" Mila Đukanovića zahteva da se rezolucija momentalno povuče jer ljuti Hrvate, tačnije ruši dobre odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces EU integracija. Istovremeno, zvanični Zagreb preti Podgorici odmazdom ako se usudi da raspravlja masakru 700.000 ljudi, uglavnom Srba, u ustaškom logoru Jasenovac!

31.05.2024

21:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31