• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.08.2023

15:29

Srbija isprašila Saletove Kineze! Neka ovako bude i na Mundobasketu!

ZHU Hе / КSS

Košarka

Srbija isprašila Saletove Kineze! Neka ovako bude i na Mundobasketu!

Podeli vest

Košarkaši Srbije pobedili su Kinu 87:64 (23:12, 20:16, 22:23, 22:13) u Šenženu, u okviru Kupa solidarnosti.

Ova utakmica je bila odlična provera, ujedno i uvertira pred Mundobasket, jer Kina, koju sa klupe vodi naš bivši selektor Aleksandar Đorđević će Srbiji biti i rival u grupi "B" na Filipinima.

Srbija i Kina su se poslednji put sastali na Olimpijskim igrama 2016, kada je naš tim pobedio ubedljivo sa 94:60, a novi zvanični susret na programu je 26. avgusta.

Svetislav Pešić je svima dao šansu, osim Radanovu i davidovcu koji se nisu pojavili na terenu. 

Da će meč biti igra mačke i miša potvrdio je početak utakmice. "Orlovi" su brzo stigli do 11:0 poenima Milutinova, Avramova i Marinkovića. Tek posle tri i po minuta domaći košarkaši stižu do prvih poena preko Hua i to sa linije penala. U tim trenucima Kinezi su igrali zaista loše.

Usledila je sjajna rampa Milutinova, a posle odlične igre u tranziciji Bogdanović asistira za Jovića koji poentira. 

Prvi koš iz igre selekcija Saše Đorđevića postigla je tek u 7. minutu. Džang se upisao u strelce. 

U finišu prve deonice Ženlin Žang je pogodio za 2+1. Srbija je malo usporila u odbrani, a u međuvremenu nije funkcionisao ni napad, ali ništa strašno 17:9. Zatim je trojku pogodio Džao, da bi Boriša Simanić odmah uzvratio istom merom (20:12).

Prva četvrtina završena u korist naše ekipe - Petrušev je bio najefikasniji sa pet poena.

Foto: Foto: ZHU Hе / КSS

 

Prve poene u nastavku utakmice zabeležio je Hu pogotkom za tri poena. U narednih nekoliko minuta, sve do sredine ovog dela igre gledali smo slabije odbrane u drugom kvartalu, pre svega našeg tima, pa tako domaći lakše dolaze do poena. Ipak, orlovi i dalje imaju dvocifrenu razliku. 

U 17. minutu Bogdanović je trojkom doneo Srbiji najubedljivijih "plus 14" 37:23. Pred kraj ove deonice igralo se koš za koš, a prvo poluvreme završeno je ubedljivom prednošću našeg tima koji je u potpunosti kontrolisao tok ove utakmice.

Bogdanović je bio najefikasniji u prvih 20 minuta sa devet poena.

 

 

U trećoj četvrtini videli smo dosta grešaka, promašaja, faulova, slobodnih bacanja.

Karijevi "orlovi" su, ipak, održavali dvocifrenu prednost, uz mnogo izgubljenih lopti.

Kina je poslednji otpor pružila, početkom poslednjeg kvartala, kada je domaćin propustio šansu da razliku spusti na jednu cifru.

Prvo Bogdanović sa distance, a onda i Jović za tri, vratili su +15, da bi naš tim u završnici samo priveo posao kraju i ostvario ubedljiv trijumf 87:64 protiv izabranika Saše Đorđevića sa kojim će i otvoriti Mundobasket 26. avgusta.

 

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FKSSrbije%2Fstatus%2F1693253914202984533&widget=Tweet

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Orlić u Šidu: U nedelju glasamo za Srbiju!
Politika

Orlić u Šidu: U nedelju glasamo za Srbiju!

- Ljudi su naša pokretačka snaga, a njihovo poverenje – čast je i obaveza da se borimo za još uspešniji Šid, za još bolju budućnost cele Srbije i svakog čoveka koji joj pripada - poručio je dr Vladimir Orlić potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, tokom obilaska Opštinskog odbora SNS i štandova ove stranke u Šidu.

28.05.2024

14:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Adekvatna sankcija je više doživotnih kazni": Advokat porodica ubijenih u Mladenovcu otkrio detalje suđenja ubici Blažiću
Hronika

"Adekvatna sankcija je više doživotnih kazni": Advokat porodica ubijenih u Mladenovcu otkrio detalje suđenja ubici Blažiću

Suđenje Urošu Blažiću, koji je optužen da je počinio masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje, donelo je novu dimenziju bezbednosnim izazovima. Zbog osetljivosti slučaja, suđenje se premešta iz Smedereva u Specijalni sud u Beogradu. Ova promena lokacije izazvala je interesovanje javnosti za detalje samog procesa. Kako će izgledati suđenje? Kada će biti organizovano pripremno ročište i koji su koraci u daljem toku sudskog postupka? O tim pitanjima u emisiji "Uranak" na televiziji K1 govorio je advokat porodica ubijenih, Stefanom Stefanovićem.

28.05.2024

14:16

Prva otmica zemunskog klana! Nikola Bajić priznao da je pre 27 godina učestvovao u kidnapovanju Novaka Stevanića
Hronika

Prva otmica zemunskog klana! Nikola Bajić priznao da je pre 27 godina učestvovao u kidnapovanju Novaka Stevanića

Nikola Bajić, nekadašnji pripadnik zloglasnog "zemunskog klana" koji služi kaznu od 35 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, pod neverovatnim merama obezbeđenja prebačen je jutros u Više javno tužilaštvo u Beogradu s kojim je, sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela nad pokojnim Novakom Stevanićem (22), u slučaju koji su mediji prozvali "prva otmica zemunskog klana".

28.05.2024

13:23

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija