• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

06:40

Bivši kapiten "orlova" za Informer! Krstić: Nismo najjači, ali možemo da zablistamo

Starsportphoto

Košarka

Bivši kapiten "orlova" za Informer! Krstić: Nismo najjači, ali možemo da zablistamo

Podeli vest

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Nenad Krstić uveren je da "orlovi" mogu da ostvare odličan rezultat na Svetskom prvenstvu, iako nisu otputovali sa najjačim sastavom.

Nekadašnji kapiten državnog tima veruje da će reprezentacija Srbije na predstojećem Mundobasketu obradovati naciju, uprkos činjenici da selektor Svetislav Pešić ne može da računa na nekolicinu važnih igrača, uključujući najboljeg svetskog košarkaša Nikolu Jokića.

Opravdani razlozi

Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima zvanično kreće sutra, a "orlovi" će svoj prvi meč odigrati u subotu od 14.00 časova protiv selekcije Kine, koju predvodi legendarni Aleksandar Đorđević. U grupi sa našim timom još se nalaze Južni Sudan i Portoriko, i što se tiče prve faze takmičenja, tu ne bi trebalo da bude problema za naš nacionalni tim.

Foto: Starsportphoto

KošarkašI Srbije

Prema rečima Nenada Krstića, bivšeg kapitena i proslavljenog reprezentativca, naša ekipa uprkos svim izostancima može da ostvari zapažen rezultat na Filipinima.

Nije ovo najjača ekipa koju možemo imati, ali podsetiću da se ranije dešavalo da ispratimo moćnu ekipu na neko takmičenje, a da rezultati izostanu. Ujedno, ne bi bio prvi put da sa slabijim sastavom napravimo odličan rezultat. Svako ko izostaje ima opravdane razloge, tu nema priče. Igrati za reprezentaciju nosi posebnu draž i emociju. Lično, jedva sam čekao da krenu pripreme nacionalnog tima, da vidim kako izgleda naša reprezentacija - kaže Krstić za Informer.

Nekadašnji centar Partizana, Nju Džersija, Oklahome, Bostona, CSKA i Efesa izdvaja nekoliko košarkaša u koje ima najviše poverenja pred start Svetskog prvenstva. Među njima, naravno, izdvaja se Bogdan Bogdanović, lider i kapiten tima.

- Bogdan je glavni igrač tima, ali uloge su sjajno podeljene i verujem da ćemo imati podjednaku raspodelu poena po meču. Ako bih morao da istaknem igrača iz senke, to bi bio Ognjen Dobrić. Sazreo je potpuno u vrhunskog igrača, što pokazuje i njegov odlazak iz Zvezde u ambiciozni Virtus. Pored njih, tu su Nikola Milutinov i Marko Gudurić, od kojih takođe očekujem dobru igru. Posebno od Milutinova. Mislim da je među najboljim centrima u Evropi i smatram da će dominirati na ovom prvenstvu. Dosad je bio u senci Jokića, ali ovog puta je jako bitan šraf - dodaje Krstić.

Foto: Starsportphoto

 

Specifično takmičenje

Napominje bivši as da će naša reprezentacija morati da ostane fokusirana i spremna za svaki meč od početka do kraja turnira, jer na velikim takmičenjima svaki rival može da bude opasan.
- Svetsko prvenstvo je specifično takmičenje i razlikuje se od ostalih utakmica. Tamo nema loših ekipa i svako može da bude potencijalno opasan. Mi imamo dobar sastav, ekipa je odlično radila i verujem da je spremna za ovaj izuzetno zahtevan poduhvat - zaključuje Krstić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi
Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi

Stravičan masakr dogodio se pre tačno osam godina u Žitištu, kada je Siniša Zlatić u bašti kafića "Makijato" iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio 26 metaka i ubio petoro ljudi - bivšu suprugu Dijanu (30), njenog partnera Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) i ranio još 22 osobe.

02.07.2024

14:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija