• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

11:11

Rival Srbije iskren: Drago nam je što Jokić nije ovde!

EPAIMAGES

Košarka

Rival Srbije iskren: Drago nam je što Jokić nije ovde!

Podeli vest

Jedan od rivala košarkaškoj reprezentaciji Srbije u grupi B Svetskog prvenstva u košarci je Južni Sudan, a njihov selektor, nekadašnji NBA igrač, Rojal Ajvi priznaje da mu je drago što je Srbija oslabljena neigranjem Nikole Jokića.

Južni Sudan je jedina selekcija sa kojom naša reprezentacija nije imala duel tokom pripremnog perioda, te je potpuna nepoznanica za Svetislava Pešića i momke. Selektor ove egzotične ekipe je nekadašnji NBA košarkaš koji je nastupao za Atlanta Hokse, Milvoki Bakse, Filadelfija Seventisikserse i Oklahoma Siti Tander. 

Foto: AP/Photo

Rojal Ajvi u dresu Filadelfije

Nekadašnji plejmejker u najjačoj košarkaškoj ligi sveta priznaje da mu je drago što će na utakmici protiv njegove selekcije izostati najbolji košarkaš planete, Nikola Jokić.

Vodio sam timove protiv nekih od igrača Srbije. Drago mi je što Jokić nije ovde. Ne smemo da preskačemo rivale, prvi meč igramo protiv Portorika, a protiv Srbije treći meč na prvenstvu. Kada Srbija dođe na red bićemo spremni - iskren je Ajvi.

Ovo će biti prvi tim da ova afrička selekcija nastupa na Svetskom prvenstvu, a zasluge za ovaj istorijski uspeh, Ajvi dodeljuje još jednom bivšem NBA košarkašu Luolu Dengu.

Foto: Reuters

Luol Deng

Igrač koji se proslavio partijama u dresu Čikago Bulsa je vodio nacionalni tim Južnog Sudana pre Ajvija i umnogome je uspostavio infrastrukturu unutar tamošnjeg košarkaškog saveza.

- Prvi put smo na Svetskom prvenstvu, igrači su uzbuđeni, a i ja sam. Odlična je dvorana i na terenu će biti najbolji timovi. U nedelju igramo prvi meč protiv Portorika, jedva čekamo. Nisam samo ja postigao uspeh. Jedan od bitnih ljudi je Luol Deng, dok Kuani Ngor predvodi tim na terenu. Deng je vodio ovaj tim mnogo pre nego što sam ja stigao ovde. On je doveo tim do željenog cilja u Egiptu tokom kvalifikacija. Ja sam samo šraf u jednoj mašineriji - rekao je Ajvi.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija