• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2023

15:47

"Orlovi" razbili Saletove Kineze! Šta je sa Petruševim? Izašao i nije se vratio!

Starsportphoto

Košarka

"Orlovi" razbili Saletove Kineze! Šta je sa Petruševim? Izašao i nije se vratio!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije razbila je Kinu 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) u prvom meču na Mundobasketu.

Ništa drugo osim pobede "orlova" protiv selekcije koju vodi naš Aleksandar Đorđević (debakl mu pokvario rođendan) se nije ni očekivalo, ali ubedljiv trijumf je ostao u senci povrede zgloba Filipa Petruševa, koji je napustio teren u 15. minutu i više se nije vraćao u igru. 

Izabranici Svetislava Pešića opravdali su ulogu favorita na startu Svetskog prvenstva u Manili, a sledeći meč će igrati već u ponedeljak sa Portorikom (14 časova po našem vremenu), koji je u dramatičnom meču posle produžetka pobedio Južni Sudan 101:96.

Po 14 poena su postigli Bogdanović i Marinković, a poen manje je ubacio Ristić. Dvocifreni su bili Milutinov sa 11 poena i Avramović sa 10. Svih 12 igrača se upisalo u listu strelaca.

U timu Kine najefikasniji su bili Rui Džao sa 17 i Đi Džou sa 12 poena.

Početak meč u dvorani "Araneta" pred oko 10.000 gledalaca pripao je Kinezima koji su poveli 5:0. Nalet rivala prekinuo je Milutinov, a Srbija se vratila trojkom Bogdana Bogdanovića. Usledili su minuti dobre igre našeg tima, nova trojka kapitena za 10:9, onda je Jović poentirao, ali nije iskoristio 2+1.

Foto: Starsportphoto

 

Ide trojka Đorđevićevih pulena, a onda su "orlovi" počeli da ubrzavaju. Trojka Marinkovića za najveću razliku srpskog tima 23:14 i Sale Nacionale je morao da traži tajm aut. Posle tajm auta videli smo nove Bogdanove minijature za kraj prve deonice koju su naši momci dobili 25:14.

Druga četvrtina počela je trojkom Kine koja je smanjila na 25:17. Potom se u strelce upisuje i Petrušev, a novi košarkaš Filadelfije posle penala poentira i polaganjem za plus 12.

I onda u 15. minutu trenutak za brigu. Petrušev je stao na petu košarkaša Kine i izvrnuo zglob. Pokušao je da nastavi, ali nije mogao.

Zatražio je izmenu, pa je u igru ušao Milutinov. Lekarski tim "orlova" daće odgovor da li je ozbiljnija povreda u pitanju.

Foto: Starsportphoto

 

Gudurić i Davidovac pogađaju trojke za Srbiju i plus 17 - 43:26.

U finišu ovog dela igre sigurna igra Karijevih "orlova", kockice su se složile i prednost naše reprezentacije otišla je na plus 20.

Na kraju prvog poluvremena 55:34, Srbija je stigla do velike prednosti za 20 minuta. Brinula je samo situacija sa Filipom Petruševim, koji je morao da izađe sa parketa.

U drugom poluvremenu raspucali su se košarkaši Srbije. Sve je "ulazilo" našim košarkašima, pogađali su iz svih pozicija i deklasirali nejakog rivala.

 Aleksa Avramović i Dušan Ristić su punili koš rivala i odlično iskoristili minutažu.

Na kraju treće četvrtine bilo je čak 30 razlike za Srbiju.

Ni u poslednjoj deonicisrpski košarkaši nisu popuštali, naprotiv, nastavili su da "trpaju" Kineze.

Igra mačke i miša u pravom smislu reči. Na kraju, 42 razlike 105:63.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija