• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2023

17:17

Pešić pred Portoriko: Nemamo pravo na poraz, momci slušaju koliko žele! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Pešić pred Portoriko: Nemamo pravo na poraz, momci slušaju koliko žele! (VIDEO)

Podeli vest

U Indijanapolisu smo mogli da izgubimo, ovde svaki poraz može da te eliminiše, poručio je Pešić.

Srbija je učešće na Mundobasketu počela pobedom nad Kinom. Četa Svetislava Pešića rutinski je savladala azijsku reprezentaciju i tako na najbolji mogući način otvorila Svetsko prvenstvo, a već sutra na programu je drugo kolo u kom će rival našim momcima biti selekcija Portorika. 

- Prvenstvo je tek počelo, svaka utakmica je važna. Za razliku od Indijanapolisa kada smo mogli nešto da izgubimo, ovde nemamo pravo na to. Poraz može da nas eliminiše, prema tome, važno je da to znamo. Razgovaramo sa momcima o tome, želimo da pobedimo i napredujemo - rekao je Svetislav Pešić. 

Orlovi su danas odradili trening, ali Pešić ističe da je malo vremena za rad u sali, te da je za dobar rezultat najvažnija komunikacija među momcima tokom čitavog dana. 

- Momci slušaju koliko im odgovara, tako i vi novinari radite. Slušate, ali nekada ne čujete. Šalu na stranu, dobri su, znaju zašto su ovde. Najvažnija je njihova unutrašnja komunikacija, većina njih nikada nije igrala zajedno. Na terenu nemamo mnogo vremena da postignemo jedinstvo, ali razgovorom pokušavamo sve to da nadomestimo. Nije trening samo u sali, fokus mora da bude prisutan ceo dan - objasnio je selektor Srbije. 

Protiv Kine Filip Petrušev je doživeo povredu skočnog zgloba, danas je propustio trening, a Pešić ističe da su rezultati dobri, ali da će se o njegovom nastupu protiv Portorika odlučivati tek pred utakmicu. 

- Petruševu je otekla noga, večeras nije trenirao, nismo želeli da rizikujemo. Snimci su pokazali da je sve okej, tetive su dobro, radio je onoliko koliko može. Ne znam da li će igrati sutra, odlučićemo pre utakmice - kazao je iskusni srpski stručnjak. 

Dominikanska Republika nadigrala je Italiju i režirala najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva. 

- Gledao sam Nemce i Australiju, a Dominikansku Republiku i Italiju nisam. Iznenađenje jeste, ali Dominikanci su pokazali da mogu da naprave dobre rezultate. Eliminisali su Argentinu, tu je i Entoni Tauns koji daje poseban kvalitet, kompletan igrač. Mnogi od njih igraju u Španiji, igraju zajedno dugo vremena, poznaju se - jasan je Pešić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija