• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2023

18:58

Novo iznenađenje na SP! Posle Francuske još jedna evropska selekcija spakovala kofere

AP PHOTO

Košarka

Novo iznenađenje na SP! Posle Francuske još jedna evropska selekcija spakovala kofere

Podeli vest

Nastavlja se seča evropskih reprezentacija na Svetskom prvenstvu u košarci, pošto je posle Francuske eliminisana i Finska.

Skandinavska selekcija je danas, iako favorit, izgubila u Okinavi od domaćina Japana sa 98:88 u drugom kolu E grupe Mundobasketa. 

Finci su tako doživeli i drugi uzastopni poraz, pošto ih je prethodno demolirala i Australija (98:72), pa su se od takmičenja oprostili već u grupnoj fazi takmičenja.

Ipak, niko nije očekivao ovakav kiks Finaca i to predvođenih NBA zvezdom Laurijem Markanenom. Popularni "vukovi" su krajem treće deonice imali 18 poena prednosti, ali su nonšalantnom igrom dozvolili Japanu da u nastavku nadoknadi veliki minus i stigne do trijumfa. 

"Samuraji" su  ovom pobedom ostali u igri za plasman u drugu fazu takmičenja, a za to će se u direktnom duelu boriti sa Australijom u trećem kolu. 

Foto: AP PHOTO

Košarkaši Japana slave pobedu

Japanci su odlično otvorili duel i već posle prve deonice imali sedam poena viška, ali su se Finci u nastavku razigrali i raspucali, pa su na odmor otišli sa plus deset (46:36). Skandinavska selekcija je u nastavku igrala u istom ritmu, sa lakoćom je uvećavala prednost, koja je u jednom trenutku bila i 18 poena (71:53). Ipak, tada su odlučili da povuku ručnu misleći da je meč rešen, pa su u nastavku žestoko i kažnjeni.

Uporni Japanci nisu se predavali i nošeni podrškom navijača sa tribina, napravili su fantastičnu seriju od 25:7 i stigli do izjednačenja četiri minuta pre kraja. Finci u tim trenucima nisu mogli da se sastave, što je rival iskoristio i nastavio da rešeta koš i stigao do pobede.

Japan je do trijumfa predvodio Hokinson sa dabl-dabl učinkom od 29 poena i 19 skokova, dok je Kavamura ubacio 25. U redovima Finske istakao se istakao Markanen sa 27 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rim na nogama, stiže Lukaku!
Fudbal

Rim na nogama, stiže Lukaku!

Fudbaler Čelsija Belgijanac Romelu Lukaku igraće do kraja sezone na pozajmici u Romi, tvrde britanski i italijanski mediji.

27.08.2023

18:49

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija