• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2023

11:51

Neka se spremi Italija! Srbija "pregazila" Sudan

Starsportphoto

Košarka

Neka se spremi Italija! Srbija "pregazila" Sudan

Podeli vest

Košarkaši Srbije savladali su Južni Sudan sa 115:83 u poslednjem meču grupe B Mundobasketa u Manili. Izabranici Svetislava Pešića će u narednom kolu igrati protiv neugodne Italije. Najefikasniji u redovima Srbije Nikola Jović sa 25 poena bez promašaja iz igre, sledio je Bogdanović sa 23 i devet asistencija!

Srbija je obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja, pošto je u prvom kolu savladala Kinu 105:63, a potom selekciju Portorika 94:77.

Sa druge strane, Južni Sudan je u prvom kolu posle produžetka poražen od Portorika 101:96, a potom je savladao Kinu 89:69.

 

SRBIJA - JUŽNI SUDAN 115:83 (30:20, 26:19, 26:27)

Dvorana: Smart Araneta Koloseum, Manila

kapacitet: 14.000 gledalaca

SRBIJA: Avramović, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, S. Jović, N. Jović, Marinković, Milutinov, Petrušev, Ristić, Simanić

JUŽNI SUDAN: Madut, Omot, Džons, Šajok, Maluah, Kuani, Akuot, Deng, Kasuol, Bar, Gabrijel, Deh

 

 

 

UŽIVO:

40. minut - Dodaje trojku i Dušan Ristić kojom završava meč, slavlje "orlova" - 115:83

Foto: Starsportphoto©

Dušan Ristić

 

39. minut - Nikola Jović nagrađen za dobro istrčanu kontru, Srbija ubacila 110 poena! - 110:83

38. minut - Ušao je u igru i Boriša Simanić i odmah dobio lakat u rebra od Omota koji je poentirao. Košarkaš Južnog Sudana na 17 poena, najefikasniji u njihovim redovima i dalje Kasuol sa 21.

37. minut - Nezgodan pad Marinkovića nakon finte Deha, ali nije se povredio nekadašnji igrač Partizana srećom - 106:78

36. minut - Marko Gudurić odličan! Pogotak uz faul Omota i "potvrda" slobodnim bacanjem

Foto: Starsportphoto

Marko Gudurić

36. minut - Opao je malo ritam utakmice, što je razumljivo sa obzirom na veliku razliku i nadmoć naše selekcije. Prekida seriju bez poena Sten Jović sjajnim prodorom.

34. minut - Priključuje se i Davidovac pogocima van linije za tri poena. Srbija blizu "stotke" - 99:76

33. minut - Vanja Marinković namešta nišanske sprave i pogađa dve vezane trojke bek Baskonije.

31. minut - Sjajno strpljenje Milutinova i proigravanje Davidovca koji beleži poene na početku poslednje deonice. Odmah zatim trojka nova Bogdanovića, Srbija "beži" na +20 - 93:70

ČETVRTA ČETVRTINA

30. minut - Kažnjava Đok lošu komunikaciju naših i pogađa trojku, a pridružuje mu se Omot pogotkom van linije 6,75. Brzih 6:0 za Južni Sudan na kraju treće deonice - 83:65

30. minut - Isprovocirao je Omot Davidovca agresivnom odbranom i primorao povratnika u Crvenoj zvezdi da napravi nesportski faul. Imaće Južni Sudan dva bacanja nakon tajm-auta.

29. minut - Upisuje se u strelce i Dušan Ristić preciznim šutem za dva, Bogdanoviću sedma asistencija - 82:57.

28. minut - Marko Gudurić dobija tehničku na nezadovoljstvo kapitena Bogdanovića koji mu ukazuje da je nepotrebno raspravljati se u ovom trenutku sa sudijskim odlukama.

26. minut - Madžok Deng pogađa za dva i ponovo košarkaši Južnog Sudana dobro reaguju nakon tajm-auta. Nova trojka za Nikolu Jovića, to mu je 23 poen - 80:52.

25. minut - Poeni Dobrića primorali su Rojal Ajvija da pozove novi tajm-aut - 77:48.

24. minut - Motivisala je Dobrića povreda zgloba, koja na svu sreću nije ozbiljnije prirode. Pogađa i Ognjen trojku, a priliku da uveća prednost imaće Milutinov sa linije slobodnih bacanja.

23. minut - Pogodio je Šajok trojku, ali je odmah "poništio" Bogdanović, koji sada ima 20 poena

22. minut - Silovito kreću Pešićevi košarkaši. Pogađa Bogdan i za dva, a zatim Nikola Jović ubacuje trojku uz faul!

21. minut - Drugo poluvreme počinje kako se završilo prvo - trojkom Bogdanovića!

DRUGO POLUVREME

Odlično je odrađen posao u odbrani i potpuno je zaustavljen Karlik Džons, jedna od glavnih pretnji Južnog Sudana. Amerikanac je za sada na samo tri poena, a najbolji u redovima Afričke selekcije je Kasuol sa devet poena, dok za ekipu Srbije Bogdanović prednjači sa 15, a slede ga Milutinov i Nikola Jović sa po 13 poena.

Foto: AP/Photo

Karlik Džons u duelu sa Dobrićem

20. minut - "Ispisuje" Bogdanović Srbiju iz prvog poluvremena trojkom sa sedam metara. Kapitenu "orlova" je to 15. poen.

Foto: Starsportphoto

Bogdanović ponovo najefikasniji

20. minut - Svetislav Pešić traži tajm-aut. Do kraja prvog poluvremena ostalo je još 53 sekunde.

19. minut - Sjajni Dobrić dolazi do prve trojke na ovom prvenstvu, Srbija na +14!

17. minut - Krade loptu povređeni Dobrić i nagrađuje Nikolu Jovića lakim poenima u kontri. Nakon faula u napadu, selektor Južnog Sudana dobija tehničku zbog protesta. Siguran sa linije za slobodna bacanja Bogdanović.

16. minut - Ostaje Dobrić na parketu. Nove poene beleži Milutinov uz faul. Centar Olimpijakosa je trenutno najefikasniji sa 13 poena.

Foto: Starsportphoto©

Ubedljiv protiv centara Južnog Sudana

15. minut - Jović šestom asistencijom razigrava prvo Milutinova, a zatim i Dobrića. Čini se da je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde izvrnuo zglob prilikom doskoka.

14. minut - Laki poeni za Gudurića na obruču još jednom. Marinković nikako da pogodi prvu trojku.

13. minut - Ponovo dobra reakcija nakon tajm-auta. Trojku pogađa Šajok.

13. minut - Krade loptu Gudurić i pronalazi samog Bogdanovića koji "pakuje" trojku iz ćoška! Ajmi ponovo mora da traži minut odmora.

12. minut - Još jednom trojkom Južni Sudan primorava Svetislava Pešića da pozove svoj prvi tajm-aut. Trojku je pogodio Kuani Kuani

11. minut - Đok trojkom za Južni Sudan započinje drugu četvrtinu. Naši odmah vraćaju dvojkom Marka Gudurića.

DRUGA ČETVRTINA

10. minut - Evo i trojke Bogdanovića za prvu dvocifrenu prednost baš po isteku prve četvrtine.

Foto: Starsportphoto

Bogdan Bogdanović

8. minut - Odlično proigrava Bogdan Bogdanović! Prvo je spojio Milutinova sa košem, a zatim nesebično rešio kontru pasom za Nikolu Jovića.

 

 

7. minut - Karlik Džons pogađa prvo slobodno, ali nakon ponovljenog drugog, dolaze Sudanci do poena iz ofanzivnog skoka.

6. minut - Odličan posao radi Nikola Milutinov i beleži poene nakon ofanzivnog skoka. Pogađa Srbija i trojku, tačnije, precizan je Nikola Jović.

5. minut - Brzi poeni Gebrijela, pa odmah zatim i Marijala Šajoka. Urodio je plodom tajm-aut Ajvija.

4. minut - Odličnom odbranom držimo Južni Sudan na deset poena, dok na drugoj strani poentiraju Jovići. Prvo je Stefan položio, a odmah zatim i Nikola. Prvi tajm-aut na utakmici zove Rojal Ajvi.

3. minut - Odlično otvara meč i Ognjen Dobrić. Prvi poeni za novog košarkaša Virtusa nakon lepog proigravanja Stefana Jovića.

2. minut -  Prve poene na susretu beleži i košarkaš Los Anđeles Lejkersa Venjen Gebrijel. 

1. minut - Razmenjuju trojke Bogdanović i Šajok, a istom merom uzvraća i Nikola Jović!

1. minut - Prvi poeni na meču za Nikolu Milutinova, koji nije iskoristio dodatno slobodno bacanje.

10:00 - Srbija će početi sa startnom petorkom Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Stefan Jović i Nikola Milutinov.

09:58 - "Orlovi" će imati neizostavnu podršku vernih navijača!

09:55 - Predstavljanje košarkaša obe selekcije je u toku, sledi intoniranje himni pa polećemo!

09:50 - Momci motivisani i u sjajnom raspoloženju ulaze u ovaj susret!

 

09:40 - Za utakmicu se pripremaju i prethodno povređeni Filip Petrušev i Aleksa Avramović, ali se pretpostavlja da će im selektor Pešić, ukoliko rezultat bude povoljan, dati manje minuta nego inače.

09:25 - Najefikasniji igrači u dosadašnjem delu prvenstva su Bogdan Bogdanović za Srbiju sa 14 poena u proseku, dok Južni Sudan poenterski predvodi Nunji Omo sa 12 koševa po utakmici.

Foto: EPA

Nunji Omo

09:15 - Reprezentacija Sudana na svojoj klupi ima i nekadašnjeg ol-stara NBA lige, Luola Denga. Najpoznatiji po partijama u Čikago Bulsima je jedan od najzaslužnijih što je ova selekcija stigla na planetarnu smotru, a kao mladić je sa porodicom izbegao u Veliku Britaniju, bežavši od građanskog rata u Sudanu.

Foto: Reuters

Luol Deng

09:10 - Košarkaši Srbije su već na terenu i polako se pripremaju za poslednji meč u grupi.

 

 

09:02 - Selektor Srbije Svetislav Pešić ceni selekciju Južnog Sudana.

- Jedna od retkih ekipa koja igra sa mnogo atletike, trčanja. Agresivni su u odbrani i skoku. Videli ste kako su pobedili Kinu, koja u tom duelu nije mogla da se sastavi. Tako da, ne postoji nijedan protivnik koga mi ne poštujemo i mi moramo da znamo da smo ovde došli da od utakmice do utakmice pokušamo da poboljšamo našu igru. Mi smo odigrali tek dve utakmice i još treba da igramo. Svaka utakmica je za nas kao plej-of utakmica - istakao je Pešić uoči meča.

Foto: Starsportphoto©

 

 

09:01 - U drugom meču trećeg kola grupe B od 14 sati će igrati Kina i Portoriko. "Očekuje nas teška utakmica, svaki meč je ovde težak. 

09:00 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Srbija - Južni Sudan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija