• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2023

11:24

Davidovac zagrmeo pred Litvance: Svi smo uz Borišu, idemo po pobedu! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Davidovac zagrmeo pred Litvance: Svi smo uz Borišu, idemo po pobedu! (VIDEO)

Podeli vest

Potreslo nas je sve što se desilo Boriši, poručio je Davidovac.

Sve je spremno za četvrtfinale Svetskog prvenstva. Manje od 24 časa deli nas od utakmice Srbije i Litvanije koja bi našu reprezentaciju mogla da odvede na Olimpijske igre i među četiri najbolje reprezentacije planete. Neće biti lako izabranicima Svetislava Pešića, ali nakon treninga deluje da su momci spremni za podvig. 

- Spremni smo na to da više nemamo pravo na grešku. Očekuje nas teška utakmica protiv dobrog protivnika, u pravom su ritmu nakon pobede nad Amerikom. Litvanci su uvek nezgodni, ali daćemo sve od sebe - rekao je Dejan Davidovac

Vremena za analizu je bilo, ali nepoznanica između Srbije i Litvanije nema. Svesni su svi u taboru Orlova šta će biti potrebno za pobedu, a Davidovac ističe da će odbrana biti ključan faktor u četvrtfinalu Mundobasketa. 

- Znamo se dobro, mnogo iskusnih igrača iz Evrolige i NBA lige. Znamo vrlina i mane, protiv Amerikanaca su dobro šutirali. Sjajno im ide lopta, imaju samopouzdanja, očekujem da će tako biti i protiv nas. Moramo da iskoristimo naše prednosti, igramo dobru odbranu, sprečimo šut. Bićemo fokusirani na to, ali biće potrebno da odgovorimo i fizički - objasnio je srpski reprezentativac. 

Izdvojio je Dejan Davidovac Jonasa Valančijunasa kao prvu zvezdu reprezentacije Litvanije, ali je pomenuo još nekoliko imena. 

- Kada smo završili utakmicu protiv Dominikane zajedno smo gledali završnicu Litvanija - Amerika u svlačionici. Bili smo dobro raspoloženi, bilo je pola-pola koga želimo u četvrtfinalu. Ne verujem da su birali da igraju protiv nas, velika je motivacija kada igrate protiv Amerike. Oni su prvi favoriti, Litvanci nisu kalkulisali, idu redom i pobeđuju. Tako je isto kod nas - dodao je Davidovac. 

Nažalost, tokom noći potvrđena je vest da je Boriša Simanić morao na još jednu operaciju usled komplikacija nakon čega mu je odstranjen bubreg. Davidovac ističe da je čitava ekipa uz saigrača, ali da sve to utiče na njih.

- Uticalo je, utiče i dalje, verovatno svi znaju šta se desilo. Nadamo se da će biti dobro, informišemo se koliko možemo, doktor ga stalno posećuje. Tu smo, uz njega, pogodilo nas je, želimo mu da to pregura kako treba - podvukao je Davidovac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija