• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2023

18:51

Basketaši se izvukli u poslednjoj sekundi! Stojačić uz zvuk sirene srušio Austrijance

fiba.basketball

Košarka

Basketaši se izvukli u poslednjoj sekundi! Stojačić uz zvuk sirene srušio Austrijance

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 uspešno je krenula u odbranu titule na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu.

Četvorostruki evropski šampioni danas su posle preokreta pobedili Austriju sa 21:20 u prvom kolu A grupe takmičenja. Junak naše selekcije bio je Strahinja Stojačić, koji je sekundu pre kraja meča pogodio dvojku za trijumf.

Ekipa Marka Ždera mučila se tokom celog meča u napadu i odbrani, a konstantno je bila i u rezultatskom zaostatku. Austrijanci su konstrolisali meč i imali i šest poena prednosti (18:12). Uspeli su naši momci tada serijom od 5:0 stignu do izjednačenja - 18:18. Ipak, uzvratio je rival i ponovo poveo sa 20:19 na 20 sekundi pre kraja. Odgovornost je tada preuzeo Strahinja Stojačić i sekundi pre kraja pogodio dvojku za pobedu naše selekcije. 

Naš tim predvodio je Stefan Kojić sa sedam poena, Nemanja Barać je dodao poen manje, dok su po četiri upisali Stojačić i Marko Branković.

Srpske basketaše večeras od 20.30 časova očekuje duel sa domaćinom Izraelom. Plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva izboriće po dve najbolje selekcije iz četiri grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija