• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

17:30

Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

kss.rs

Košarka

Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Basketaši Srbije savladali Letonce i plasirali se u veliko finale!

Menja se sastav Srbije pred gotovo svako veliko takmičenje, ali to ne menja ciljeve ni uspehe Orlova. Basketaši gde god se pojave dolaze do medalje, a tako će biti i na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pošto se naša reprezentacija pobedom nad Letoncima plasirala u veliko finale - 21:18. 

Od prvog do poslednjeg minuta Srbije je diktirala tempo, a ni prljava igra, po kojoj su prepoznatljivi, nije pomogla Letoncima da ugroze pobedu Orlova. 

Ponovo je Strahinja Stojačić dominirao u poenterskom smislu, dok je Nemanja Barać bio sjajan u denfazivnim poslovima i usporio Lasmanisa. Dobili su Letonci šansu u finišu meča kada su naši momci izašli iz bonusa, ali ni to nije bilo dovoljno. 

Orlovi će se u finalu sastati sa boljim iz duela - Francuska i Litvanija, a meč za titulu na programu je večeras od 19:30. 

SRBIJA - LETONIJA  21:18

UŽIVO: 

20:18 - Vezuje Lasmanis pet poena, vraća to Barać, Srbiji fali jedan koš! 

18:13 - Brankoviiiiiiiić! Spektakularna trojka, Srbiji sada fale tri poena za plasman u finale, a do kraja je ostalo nešto više od tri minuta. 

15:10 - Mini-serija Letonaca, a potom Lasmanis dobija tehničku grešku nakon što je tražio faul u napadu. Koristi to Strahinja Stojačić. 

14:8 - Lasmanis pogađa dva bacanja nakon faula Baraća, ali vraćaju to Branković i Kojić. 

12:6 - STOJAČIIIĆ! Sada sudija neće imati šta da poništi, spektakularan pogodak za Strahinju! Do kraja meča ostalo je nešto više od šest minuta...

10:5 - Nastavlja se serija Srbije, sada Barać nakon ofanzivnog skoka pogađa iz reketa! Orlovi deluju sjajno, imaju samo dva faula naspram čak šest Letonaca koji su, uostalom, i poznati po prljavoj i gruboj igri. 

9:5 - KOJIIIIIĆ! Sjajan pogodak za Srbiju, duplira prednost Kojić naše reprezentacije! 

7:5 - Nastavlja Lasmanis da šutira iz svake moguće pozicije, ali i da pogađa. Ipak, vraća to Kojić i poentira nakon prodora. 

6:4 - Evo ga i peti poen za Srbiju, Branković se sjajno snašao nakon Stojačievog dodavanja, potom i Barać povećava prednost Orlova. 

Sudija je pregledao snimak i poništio dvojku Strahinje Stojačića...

4:4 - Vraćaju Letonci trojku preko Latsisa. 

4:2 - STOJAČIIIIIIIĆ! Spektakularan pogodak srpskog basketaša koji cepa mrežicu na isteku napada! 

2:2 - Dobar početak za obe ekipe i kao što je očekivano tvrda utakmica. 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos polufinala Evropskog prvenstva u basketu u kom se sastaju Srbija i Letonija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija