• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2023

07:05

Rebrača za "Informer": Vidim još jedno zlato i radost čitave nacije!

Starsportphoto©

Košarka

Rebrača za "Informer": Vidim još jedno zlato i radost čitave nacije!

Podeli vest

Legendarni košarkaš Željko Rebrača (51) poželeo je reprezentaciji Srbije sreću u sutrašnjem finalu protiv Nemačke i poručuje da je spreman za proslavljanje titule šampiona sveta!

Željko Rebrača je neko kome uspeh u nacionalnom dresu nije nepoznanica, baš naprotiv. Apatinac koji igra na poziciji centra je sa, tadašnjom reprezentacijom Jugoslavije, osvajao dva Evropska zlata 1995. i 1997, kao i zlato šampiona sveta 1998. Sa Olimpijskih igara 1996. ima osvojeno srebrno odličje.

Foto: Starsportphoto©

Željko Rebrača

Pred sutrašnje finale Srbije sa Nemačkom uoči ovogodišnjeg Svetskog prvenstva održanog u Filipinima, Japanu i Indoneziji, nekada poznati "banamen" predviđa slavlje nacije i novu zlatnu medalju sveta.

- Ne bih ništa da prognoziram, ali vidim slavlje nacije i zlato u nedelju! Svako ko je nekad trenirao košarku sanjao je utakmicu u finalu Svetskog prvenstva. Sada moraju ostati pribrani, neka izađu na teren i pokažu za šta su naporno radili čitavog života. Takve utakmice stvaraju nove idole klincima - rekao je Rebrača u razgovoru za "Informer".

Foto: Starsportphoto©

Željko Rebrača u dresu Jugoslavije

Kaže da je ponosan na uspeh reprezentacije koju su svi redom otpisali još pre samog početka prvenstva, usled izostanka brojnih igrača. Takođe, dodaje da će recept za uspeh izabranika Svetislava Pešića ponovo ležati u sjajnoj odbrani, kojom su, kako kaže, pobedili i Litvaniju i Kanadu.

Ponosan sam na naš tim, koji su svi otpisali još pre početka turnira. Proradio je srpski inat! Nama je odbrana pobeđivala i Litvaniju i Kanadu, a tako mora biti i sada. Igrači će, dobrom odbranom, steći potrebno samopouzdanje za igru u napadu. Sve treba da nam kreće iz dobre defanzive. Odbrana osvaja titule, a mi je igramo na višem nivou - jasan je bio nekadašnji NBA igrač.

Foto: Starsportphoto©

Duel Vlade Divca i Željka Rebrače

Što se tiče Nemačke, smatra da nije iznenađenje i da su potpuno zasluženo u finalu, pošto igraju fizički najjaču košarku turnira. Kaže da će po sredi biti duel između dve, nesumnjivo, najbolje ekipe sveta i da će ključ uspeha, pored odbrane, biti u kontroli defanzivnog skoka.

Dva najbolja tima prvenstva će igrati finale. Nemci igraju fizički najjaču košarku na turniru. Izuzetno su jaki na skoku zahvaljujući Danijelu Tajsu i braći Vagner (Franc i Moric prim. aut.), ali svi su opasnost pod košem. Nemci ne popuštaju, ne padaju mentalno, to su pokazali i protiv Amerikanaca - objašnjava Rebrača.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija