• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2023

20:33

Kvalitetniji smo, uzećemo zlato! Saša Obradović za Informer: Pešić je briljantan košarkaški um

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Košarka

Kvalitetniji smo, uzećemo zlato! Saša Obradović za Informer: Pešić je briljantan košarkaški um

Podeli vest

Proslavljeni srpski trener Saša Obradović za Informer kaže da je Srbija favorit u finalnom meču Mundobasketa protiv Nemačke.

Srbija i Nemačka igraju u finalu Mundobasketa u nedelju od 14.40, a akutelni trener Monaka Saša Obradović za Informer kaže da će ovo biti dobar duel, ali da je Srbija favorit.

- Obe ekipe su kvalitetne. Mislim da smo kvalitetniji i da ćemo osvojiti zlatnu medalju. Pešić je briljantan košarkaški um, nepravedno je trpeo kritike i nije ih zaslužio. Pokazao je da je najbolji trener u ovom trenutku. On je postavio temelje u Nemačkoj. Verujem da smo favoriti i da ćemo doći do titule svetskog prvaka - rekao je Saša Obradović za Informer.

Foto: Starsportphoto

Saša Obradović

 

Obradović kaže da  je Srbija pokazala sjajnu igru, a istakao je i neke igrače koji su se iskazali.

- Pokazali smo da smo dobar tim. Svaki igrač pruža sve od sebe, desilo se da neki košarkaši nisu mogli da učestvuje na Mundobasketu, ali ekipa je koja je tu je opravda nacionalni grb. Utakmica sa Kanadom je bila sjajna. Bogdan je sjajan lider, partije Dobrića i Milutinova takođe bi trebalo istaknuti, ne smemo zaboraviti ni Aleksu Avramovića - ističe naš trener.

Foto: Starsportphoto

 

 

Po njemu u finalu se sastaju dva velika trenera,  košarškaški stratezi koji su u samom vrhu kada je ovaj posao u pitanju.

- Biće ovo sudar dva velika trenerska uma. Svetislav Pešić je iskusan trener koji je osvojio mnogo trofeja. S druge Gordon Herbert je fantastičan trener, njegovo znanje veliko, mislim da je u jednom momentu karijere bio nepravedno zapostavljen - dodao je Obradović.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

 

Dva igrača po Obradoviću  su lideri tima, a reč je o Moricu Vagneru i Denisu Šrederu.

- Vagner i Šreder su njihove najveće zvezde. Jako mi se dopada kako igra Moric Vagner, dosta je sazreo kao košarkaš i mnogo je koristan svojoj ekipi. S druge strane, Šreder ima svoje neke mane. Nekada preteruje sa šutevima, to se videlo na utakmici s Litvanijom, čak je imao i sukobe sa selektorom, ali iskukipo se svima fanatstičnom partijom u polufinalu - kaže Obradović.

Foto: EPA

Svetislav Pešić

 

Na kraju je ispričao da je imao ponudu od selekcije Nemačke.

- Imao sam ponudu da bude selektor Nemačke. Naravno nezahvalno bi bilo sada pričati o tome. Nemačka imao sjajnog selektora. Ja ponudu nisam prihvatio, ali sam se tamo uvek osećao dobro, Berlin je moja  druga kuća - završio je Saša Obradović za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija