• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2023

17:27

Medalja neće ništa promeniti! Prve reči Svetislava Pešića posle poraza u finalu

Starsportphoto©

Košarka

Medalja neće ništa promeniti! Prve reči Svetislava Pešića posle poraza u finalu

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić na pres konferenciji je izjavio da medalja na Mundobasketu neće pomoći srpskoj košarci.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije obratiose naciji nakon završetka finala Svetskog prvenstva u Manili.

UŽIVO:

17.50 -Svetislav Pešić je nakon toga pričao o trenutno stanju u srpskoj košarci.

Ja sam svoju funkciju i obavezu i svoj posao, koji je za mene izazov i želja da vratim nešto srpskoj košarci koja me je stvorila.. Ovaj rezultat koji smo napravili je čudesan. Možda nismo ni svesni koliko je to veliki uspeh pre svega za igrače. Vi znate koliko smo mi teško prolazoi kroz oproces. Bilo je tu kritika i opravdanih kritika, i omalovažoavanja i vređanja... Ja lično uopšte ne verujem da će ova medalja popraviti stanje u našoj košarci. To je malo pesimistično, ja bih voleo da ova medalj pokrene da se rešavaju problemi u našoj košarci!"

17: 45 - Naveo je selektor da ova medalja mnogo znači.

Ovo je čudesan rezultat! ova medalja dosta znači za naše ljude koji su prevalili toliki puta da dođu ovde. Drago mi je zbog toga, predivno je videti podršku običnog naroda.

17:42 - Bez obzira na sve plan je ispunjen i osigrane su Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Ja sam svojim igračima odmah rekao da je plan da odemo na Olimijadu, pokušali smo da uzmemo zlatnu medalju. Mi smo dugo na putu, svaki dan smo zajedno, svaki da zivimo zajedno. Verujemo u ono šta radimo, mi smo posvećeni. Nema šta mi da objavšanjavamo nikome, mi smo imali probleme

17.35 - Aleksa Avramović na pres konferenciji nije hteo da krivi sudije.

 Neću da okrivim sudije, uspeli su da ispune svoj san sudili su finale. Ali Nemačka je igrala jako fizički, mi smo imali svoje šanse, ali smo ih propustili. Ipak u košarci mora uvek neko da izgubi, a za mene ova medalja je zlatna, kako god da se završilo i da smo uzeli bronzu ili zlato.

17.30 - Svetislav Pešić je konferenciju otvorio govoreći o problemima s kojima se tim suočio.

 Zaslužili su ovu pobedu, čestitam Nemačkoj! Igrali su 40 minuta jako i sa kontinuitetom, Ako neki tim pobedi sve utakmcie ne možemo da ne kažemo bravo. Za nas je bitno ono što je Aleksa rekao. Za ovakvu utakmicu nam je bila potrebna bolja rotacija. Milutinov nije znao da li će da igra zbog problema sa mišićima posle poslednjeg meča sa Kanđanima. Medicinsi tim je dao sve od sebe, ali imali su samo 48 sati da ga spreme. To je jako teško. Na početku meča smo izgubili jako bitnog igrača Dobrića. Bogdanović je imao problem, toliko problema u životu nisam video. To je istina i ja to moram da kažem, ali ni jednog momenta neću da kažem da Nemačka ovo nije zaslužula! Ponosan sam na igrače, ko ne bi bio.

17.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen pres konferenciji Svetislav Pešića posle finala Mundobasketa


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija