• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

08:14

Oglasio se doktor! Napravljen poseban krevet za Simanića u avionu!

Starsportphoto

Košarka

Oglasio se doktor! Napravljen poseban krevet za Simanića u avionu!

Podeli vest

Profesor doktor Dragan Radovanović otkrio je detalje povratka Boriše Simanića u Srbiju iz Manile posle Svetskog prvenstva u košarci.

Boriša Simanić je dobio udarac u bubreg od Nunija Omota, u meču sa Južnim Sudanom. Završio je u bolnici, na kraju je nažalost ostao bez bubrega.

Srebrni košarkši se vraćaju u Srbiju nakon osvojenog srebra direktnim letom iz Manile, a na opšte oduševljenje svih će se u avionu naći i Boriša Simanić.

Foto: Informer

 

 

- U zadnjem delu aviona je krevet,  u njemu će biti Boriša Simanić, a uz njega medicinska ekipa anesteziolog i anestetičan iz bolnice Dragiša Mišović. Oni i ja ćemo biti oko njega i njegova majka i devojka. Samo bih molio za privatnost, sve je sveže posle operacije. Dobro je, ali ipak lako može da se umori. Sve smo pripremili da put za njega prođe dobro - rekao je doktor Dragan Radovanović.

 

Ognjen Dobrić se povredio na startu utakmice sa Nemačkom u finalu Svetskog prvenstva.

- Dobrić je imao ozbiljnu distorziju na početku meča. Posle utakmice je bilo kasno i zbog uslova nismo mogli da napravimo dijagnostiku. Uradili smo prvu pomoć, a skener i magnetnu rezonancu ćemo uraditi kada dođemo u Beograd. Imaće terapiju i u avionu, a onda ćemo u Beogradu dati procenu povrede. Ali, kada vidite snimak i položaj njegove noge, ozbiljno izgleda. Ranije je nekoliko puta imao uganuće tog zgloba. Nadam se da povreda neće biti toliko ozbiljna,  ali ćemo čim dođemo u Beograd napraviti dijagnostiku i reći o čemu se radi. 

Meč sa Nemcima su povređi igrali Milutinov i Bogdanov.

- Milutinov je na utakmci sa Kanadom dobio udarac u list, imao je bolove, pripremili smo ga da igra. Bogdan je pred meč osetio malaksalost i slabost, kao da počinje vrusna infekcija. Intervenisali smo sa terapijama i ralativno brzo ga doveli u stanje da može da igra - objasnio je doktor.

Košarkaši Srbije će poleteti u ponedeljak u 14.30 po lokalnom vremenu, što znači da će u Beograd doći između 22 i 23 časa. To će biti prilika za sve ljubitelje košarke da dočekaju igrače i pozdrave ih zbog još jedne radosti koju su doneli naciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija