• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

23:51

Divac uveličao spektakl: Košarkaški Zrenjanin pozdravio srebrnog Davidovca i basketaša "Brku"! (VIDEO+FOTO)

Privatna arhiva

Košarka

Divac uveličao spektakl: Košarkaški Zrenjanin pozdravio srebrnog Davidovca i basketaša "Brku"! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaški Zrenjanin, pozdravio je srebrnog iz Manile Dejana Davidovca i svetskog i evropskog prvaka u basketu 3x3, Strahinju Stojačića uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca i Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora u Srbiji,

Učenici osnovne škole Dositej Obradović, imali su privilegiju da u svojoj školi ugoste proslavljene reprezentativce i sugrađane, Dejana i njegovog starijeg brata Bojana Davidovca, Strahinju i njegovog oca, takođe nekadašnjeg košarkaškog asa Zorana Stojačića, koji je rođen i odrastao u selu Perlez, kod Zrenjanina, a Vlade Divac uveličao je lepo košarkaško druženje, uz gradonačelnika Zrenjanina, Simu Salapuru.

Foto: Privatna arhiva

 

    - Znam da su umorni i da im je nakon dočeka na balkonu u Beogradu, sve velika obaveza, ali sjajno je što su uz Vlade Divca, došli i veliku radost učinili ovoj deci - pozdravljajući sjajne srpske košarkaše, naglasio je Simo Salapura.

Foto: Privatna arhiva

 

   - Hvala Vam za podršku i što ste bili uz nas, ova srebrna medalja iz Manile, velika je stvar, meni je prvi put da sam na balkonu u Beogradu i utisci su zaista fenomenalni - istakao je Dejan Davidovac, koji je košarku počeo da trenira u lokalnom Proleteru, koji je 1956. bio šampion tadašnje Jugoslavije, a petorka Loci, Engler, Katić, Minja i Radojčić, bila je ujedno i prva petorka reprezentacije Jugoslavije.

Foto: Privatna arhiva

 

   - Ovo je svojevrsni praznik košarke i fenomenalan je osećaj biti deo karavana koji slavi i veliča igru pod obručima - dodao je legendarni Vlade Divac, koji je više puta sa čuvenog beogradskog balkona delio radost sa oduševljenim navijačima.

    Strahinja Stojačić, žureći na prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izvinio

se brojnim mališanima koji su ostali uskraćeni za fotografisanje i autogram, sa MVP evropskog prvenstva, uz obećanje da će pobovo doći i ispuniti svoju obavezu.
   - Volim Vas sve, hvala Vam za podršku i trenirajte košarku, pa će neko od Vas draga deco, sigurno kao sada mi slaviti - prozborio je popularni Brka srpskog basketa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija